Loppukesästä juhlitaan Helsingissä ja Heinävedellä

Osa 3/3: Pron juttusarjassa esitellään kesäjuhlien teemat. Heinäkuun lopussa vietetään Kirkastusjuhlia Heinävedellä ja elokuussa Hengellisiä syventymispäiviä Helsingissä.

Kristus kohtaa ja hoitaa

Kansan Raamattuseuran ja Heinäveden seurakunnan järjestämiä Kirkastusjuhlia vietetään perinteisesti Heinävedellä 24.–26. heinäkuuta. Tapahtuman teemana on Kristus lähellä sinua. Teema nousee Kansan Raamattuseuran juhlavuodesta, jonka otsikkona on Lähellä.

– Jokainen meistä toivoo, että kaikissa elämämme tilanteissa joku olisi lähellä. Lähellä silloin kun elämä tuntuu keveältä ja silloin kun myrskyää, toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma kertoo teemasta.

Kristus on luvannut olla häneen turvautuvien kanssa kaikki päivät maailman loppuun asti. Heinäveden Kirkastusjuhlilla paneudutaan siihen, mitä kaikkea tämä merkitsee. Yhteinen rukous, hoitava raamattuopetus, esirukouspalvelu, yhteislaulut ja konsertit avaavat näkökulmia siihen, miten monella tavalla Kristus on sinua lähellä.

– Kaiken maailman mylläkän keskellä meidän kristittyjen tulisi elää lähellä Kristusta, niin että näkisimme Kristuksen kasvot ja hänen kasvojensa kautta katsoisimme myös lähimmäisiämme, juhlajärjestelyistä vastaava Sari Behm kertoo.

Ohjelmassa katsellaan eri näkökulmista, miten pääsemme ja voimme olla lähellä Kristusta, millaisin tavoin hän meitä kohtaa ja hoitaa.

Tämä vuosi on Kirkastusjuhlilla juhlavuosi. Kansan Raamattuseura täyttää 70 vuotta ja Heinävedellä syntyneen, KRS:n ensimmäisen toiminnanjohtajan Mauri Tiilikaisen syntymästä on kulunut 100 vuotta. Kirkastusjuhlat järjestettiin Heinävedellä ensimmäisen kerran juuri Tiilikaisen aloitteesta vuonna 1947.

– Ja nyt, niin kuin silloinkin, raamattuopetus on ohjelman keskiössä. Juhlia ei ole kovin paljon muutettu. Kävijämäärä on säilynyt samana ja uudet sukupolvet ovat löytäneet juhlille. Monet tulevat joka vuosi ja useista ensikertalaisista tulee vakikävijöitä.

Onko elämä ansiota vai lahjaa?

Suomen Raamattuopiston Hengelliset syventymispäiviä vietetään 27.–30. elokuuta Helsingissä. Päivien otsikkona on Hanki elämä.

– Otsikon on tarkoitus vähän hätkähdyttää, sanoo Suomen Raamattuopiston viestintäjohtaja Jaana Ollilainen.

Ollilaisen mukaan teema puhuttelee eri-ikäisiä eri tasolla. Kun nuori tahtoo sanoa ”ei vois vähempää kiinnostaa”, hän saattaakin sanoa ”hanki elämä”.

– Kun aikuisia opastetaan ottamaan elämästään vastuuta, annetaan ymmärtää, että elämänhallinta on oma valinta. Voit hankkia itsellesi paremman elämän: laihduttaa, treenata, löytää sisäisen lapsesi, valaistua, elää terveenä pitkään, turvata tulevaisuutesi omaisuudella ja vakuutuksilla. Teologisesti teema herättää kysymyksen, mitä ihminen voi lopulta tehdä elämänsä ja ikuisuutensa eteen, Ollilainen kuvailee.

Syventymispäivillä halutaan ravistella ja kyseenalaistaa tällaista ajattelua. Elämän tärkeimpiä asioita ei voi ostaa rahalla tai hankkia vallalla.

– Elämä, Jumalan armo ja rakkaus, kaikki saadaan lahjana.

Ollilainen lupaa, että kaikki voivat tulla juhlille rohkeasti.

– Meillä on tarjolla erilaista ohjelmaa eri-ikäisille ja erilaisille ihmisille: piknik Kaivopuistossa, Viisikielisen veisuuta, laadukkaita konsertteja ja perinteisempää opetusta.

Kuva: Raamattuopiston nettisivuilta.

Lue myös: Kristillisten kesäjuhlien superviikonloppuna juhlitaan neljästi

Suurimmat kesäjuhlat järjestetään kahtena perättäisenä viikonloppuna

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNuorten ehtoollisavustajien määrä kasvussa
Seuraava artikkeliKirkkokissana olo vaatii heittäytymistä

Ei näytettäviä viestejä