Pääkaupunkiseudun vieraskielinen seurakuntatyö uudistumassa

Pääkaupunkiseudun seurakuntayhtymät ovat neuvotelleet sopimuksen vieraskielisen seurakuntatyön uudeksi toimintamalliksi. Myös kirkkohallitus liittyy sopimukseen kumppanina, joka osaltaan rahoittaa toimintaa. Jo aiemmin tehty yhteistyö jatkuu nyt hyväksyttävänä olevassa toimintamallissa uudelleen järjestellysti. Ratkaisun uskotaan mahdollistavan työn joustavan kehittämisen toimintaympäristön muuttuessa.

Osapuolet ovat tehneet yhteistyötä vieraskielisessä seurakuntatyössä pääkaupunkiseudulla jo 1990-luvulta lähtien. Yhteistyösopimukset ovat koskeneet erityisesti viittä kieliryhmää: venäjän, viron, kiinan, arabian ja englanninkielisiä.

Tähän asti toimintaa on kehitetty ilman erityistä vieraskielisen seurakuntatyön organisaatiota. Nyt tarjolla olevassa mallissa on määritellään johtamisen rakenteet niin, että yhteistyötä varten perustetaan neuvottelukunta sekä ohjausryhmä. Uudessa toimintamallissa kirkkohallituksen taloudellinen panos Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntien kumppanina säilyy merkittävänä.

Jatkossa toimintaa ei sidota kieliratkaisuihin. Työstä eri kieliryhmien parissa sovitaan erillisillä sopimuksilla. Näin vältytään koko sopimuspohjaan puuttuminen, jos jonkin kieliryhmän toiminta edellyttää uutta sopimista.

Asia on käsiteltävänä Espoon yhteisessä kirkkovaltuustossa maanantaina.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArkkipiispa Mäkinen: Kirkon on tunnistettava varjonsa
Seuraava artikkeliKirkolliskokous järjestäytyi nelivuotiskaudeksi – katso kuvat

Ei näytettäviä viestejä