Ikämies seurakuntaemännän apuna ja sähkötekniikan opettaja viulistina

Vapaaehtoisena nuorisokahvilassa

Olen Juha Korpijärvi Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnasta. Työskentelen sähkötekniikan yliopettajana Mikkelin ammattikorkeakoulussa. Olen 48-vuotias, ja minulla on vaimo ja kolme tytärtä. Rippikoulun jälkeen nuortenillat ja raamattupiirit tulivat tutuiksi, ja myöhemmin yhteyksiä seurakuntaan on tullut lisää.

Viitisen vuotta sitten vaimoni Eeva-Leena oli perustamassa seurakuntaamme nuorisokahvilaa. Hän pyysi minua toimintaan mukaan. Kahvilassa nuoret voivat pelata biljardia ja muita pelejä sekä käyttää nettiä. Haluamme tarjota nuorille turvallisen paikan, jossa voi viettää aikaa aikuisten läsnä ollessa.

Lisäksi soitan viulua ja laulan Fermaatti-yhtyeessä, jonka kanssa esiinnymme jumalanpalveluksissa ja muissa seurakunnan tilaisuuksissa. Miestenpiirin kanssa järjestämme yökirkkoja, joihin ihmisiä on kutsuttu suoraan kadulta.

Kirkossa lähetystyön tulisi olla ykkösasia. Kunpa Suomessakin ihmiset löytäisivät uskon henkilökohtaisella tasolla. Vapaaehtoistyötä ei kannata tehdä ”hampaat irvessä”. Toivon, että kirkkoon mahtuu monenlaisia mielipiteitä ja näkemyksiä aina Luther-säätiöstä liberaaleihin. Raamatun sana on syytä ottaa vakavasti.

Keittiö- ja retkivastaavana

Olen Veikko Koskinen Juvalta, eläkkeellä oleva 70-vuotias linja-autonkuljettaja. Lapsena kävin pyhäkoulussa ja lähetyspiirissä. Olen tehnyt seurakunnissa vapaaehtoistyötä yli viisikymmentä vuotta. Kahdeksan viime vuotta olen vaikuttanut Juvalla.

Seurakunnassamme on perinteenä isänpäivälounas, johon osallistuu 300–400 ihmistä. Olen seurakuntaemännän ja muiden vapaaehtoisten kanssa valmistellut sinne pitopöydän antimia. Järjestämme muidenkin tapahtumien ruokailuja.

Olen ollut tuttu näky myös hengellisillä kesäjuhlilla ja retkillä. Pidempiä matkoja on kertynyt seitsemisenkymmentä. Vapaaehtoistyö on tuonut elämääni paljon sisältöä.

Olen henkilökohtaisesti kokenut Jumalan armon omalla kohdallani. Se on elämässä luja perusta, jota haluan viedä eteenpäin. Matkoilla Raamatun sana alkaa elää ihan eri tavalla. Olen myös lähetysjohtokunnan puheenjohtaja ja kirkkovaltuuston jäsen.

Toivon, että kirkossa olisi tilaa enemmän ihmisten kuuntelemiselle. Seurakunnan toimintamuotojen tulee pysyä yhteiskunnan menossa mukana. Silti Jumalan sana on pidettävä Jumalan sanana, ja kirkon omasta linjasta on pidettävä kiinni. Myös lapsi- ja nuorisotyöhön tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKiirastorstai on pääsiäisen suosituin kirkossakäyntipäivä
Seuraava artikkeliPääsiäinen koskettaa kolmasosaa maailman väestöstä

Ei näytettäviä viestejä