Raamatun todistus  –   ihmisen dokumentit!

Raamatun todistus    ihmisen dokumentit!

On erilaisia dokumentteja, kuten kirjallisia, raunioita vanhoista rakennuksista ja kokemus.

Ensimmäisiä on paljon oikeita ja vääriä dokumentteja, jotka todistavat asioista oikean laidan. Oikeaa dokumenttia, kuten Kirjoituksia, tulkitaan tulkattaessa, kun todistuksen suora kerronta ei miellytä. 

Yleisin epäsopivuus on Raamatun tie taivaaseen. Tuo tie on Jeesus ja sille tielle Isä vetää jokaista ihmistä, tavalla ja toisella. Puhun uskoontulosta, lahjavanhurskautuksesta eli pelastuksen vastaanottamisesta, joka tila on jo jokaisen syntymälahja, viittaan Jeesuksen sanoihin Matt. 19:

14 Niin Jeesus sanoi: ”Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivasten valtakunta”.

Itse olin lapsen-, eli syntymässäni saadussa uskossa 10-vuotiaaksi asti. Näin on suuri osa lapsuudenystävistäni siirtynyt henkilökohtaiseen Jeesuksen seuraamiseen. Ollaan kuultu, niinkuin minäkin, ikäänkuin taivaallisten kutsukellojen ääni. Ensimmäiset soinnit olivat hengelliset, raamatulliset ilmiöt helluntalaisessa kasvuympäristössä. Oli myös paljon ääntä, mikä lapsenuskoani häiritsi, eli sielulliset ylilyönnit hengellisten asioitten yhteydessä. 

Olen käynyt suomalaista kansakoulua vain muutaman vuoden 50-luvulla, mutta muotojumalisuus aamuhartauksissa, esimerkiksi, vaikutti minussa ruumiillista ja henkistä pahoinvointia. Monet pappien ja sakramentalististen maallikkojen saarnat suomeksi olen kuunnellut. Sitten niinä vuosina kun Suomessa olen asunut, kuten nyt vuodesta 2013 lähtien olen kohdannut pääasissa luterilaisia, uskonnollisia, uskovia ja jumalattomia, kuten agnostikkoja, ateisteja, välinpitämättömiä jne. Kirkon ainoa huoli on heidän kirkossa pysymisensä ja lasten kirkkoon liittäminen. Eli elämä täällä ajassa. 

Jeesuksen sanat Apt. 1:8, seuraajilleen, oli heidän maanpäällinen tehtävä, ”.. Te tulette olemaan minun todistajani ..”. Sitä ennen Jeesus muutamalla sanalla ratkaisi, antoi ”metodin”, ” .. vaan kun Pyhä Henki tulee yllenne, niin te saatte voiman .. ”.  Näin todistajana oleminen muuttui Jumalan toiminnaksi uskovissa, jolle toiminnalle jokainen uskova antaa haluamansa tilan. 

Nämä Jeesuksen sanat ovat kaikissa Raamatuissa, kaikilla kielillä. Niitä on kieroonkin väännelty suoranaisella väärinkääntämisellä ja tulkinnoilla, kuten, ”mitä se on ..”. 

Eli Raamattu on Todistus, Dokumentti kokonaisena, kaikki yhdessä.

On käännöksiä, joiden tarkoitusperä paljastuu silloin kun muutetaan sanonta sellaiseksi, että se kumoaa muun Raamatun. Tähän raamatunvastaiseen liikkeeseen kuuluu mm. 1850 julkaistu ”oikea, alkuperäinen alkukielinen Uusi Testamentti”, jonka toimittivat englantilaiset papit, Westcott ja Hort.  

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

111 KOMMENTIT

    • Sami, ettet unohtaisi tai ohittaisi mihin sinun pitäisi jatkaa laitan tämän:

      ”Puhut kirkolliskokouksista, kirkosta ja sitten, ettei Trenton kokous olekaan mitään. Tämä sekavuus on tuttua minulle niin klassisen, kuin ennen Jeesuksen lihaksi tuloa-kirkon, itäinen katolisuus, oppiperusteista. Lisäsekavuutta tuo sinun asemasi, joka on ”yksityisasiasi”, vaikka toisten uskonnolliseesn yksityisyyteen kovasti otat kantaa.

      Ehdottaisin nyt, että ryhdistäytyisit ja kertoisit, miksi propagoit ortodoksisen opinmuodon puolesta.

      Jos et itseäsi paljasta, niin pidetään taukoa ja harkitse kenen joukossa seisot. En tarkoita kenet tai keitä hyväksyt.”

      ———————

      Kysymys on sinulle kiusallinen ja siksi on parempi että todellakin lopetetaan tähän. Sinulle olen kaikkeen vastannut koskien HKL ja olit ensimmäinen kommentoija vuonna 2021 24.9, kun blogin ja täyden selostuksen Helluntaipäivän Kastajaliike-käsitteestä kirjoitin. Evääsi tuolloin eivät riittänet jatkoon, vaikka sinulle kommentoin. Siis, anna olla ja pysytään ”eri sivuilla”. Loppu tällä erää!

    • ”On parempi, että todellakin lopetetaan tähän.” Olen eri mieltä. Jatkakaa ihmeessä keskustelua. Olisi toki toivottavaa, että kuuntelisitte avoimesti toistenne kantoja ja pyrkisitte yhteisymmärrykseen.

Reijo Mänttäri
Reijo Mänttäri
Jo lapsena, aito usko ja sen ilmiöt, saivat minut viihtymään helluntalaisten kokouksissa. Otollisesta tilasta, omakohtaisen uskonlahjan sain vastaanottaa jo 10-vuotiaana. 4 vuotta myöhemmin halusin, että minut kastetaan vedessä, koska Jeesuksellekin se oli vanhurskautuksen täydellistyminen. Nyt lähes "koko maailman" kiertäneinä paluumuuttajina vaimoni kanssa, voimme todeta, että helluntalaisuudessa halutaan noudattaa Alkuperäisiä Ohjeita, vaikka yhtä puutteellisina kuin Alkuseurakunnassa.