Kotimaa24:n uutisten alla ei jatkossa enää ole mahdollisuutta kommentoida. Lukijablogien alla on. Toivottavasti keskustelu ja kommentointi jatkuvat vilkkaana, mutta sitäkin asiallisempana.
Muista, että bloggaajalla on oikeus poistaa kommentteja, jotka ovat esimerkiksi trollaavia, henkilöön käyviä, räksyttäviä, jankuttamista, pahansuopia, höpöttäviä, hurskastelevia ja vinoilevia. Itse asiassa bloggaaja voi itse määritellä keskustelun äänilajin bloginsa alla.
Ylläpito on lukijabloggaajien apuna ja poistaa jatkossakin asiattomuuden, jos niitä havaitsee blogikirjoitusten kommenteissa.
Kotimaa24 aloitti 2009 nimenomaan blogipalveluna, silloin myös blogimetsäksi ja sähköiseksi kirkonmäeksi kutsuttuna keskustelun paikkana. Uutisia sivustolla alkoi ilmestyä 2010, mutta silloinkin lukijablogit olivat tärkeä osa kokonaisuutta, kuten ovat edelleenkin.
Blogiprofiileja on luotu osapuilleen 180, joista aktiivisia kirjoittajia on noin 80 – joulukuun aikana eri kirjoittajia on ollut 47.
Uudet bloggaajat ovat tervetulleita. Voit vapaasti perustaa Kotimaa24:n lukijablogin ja alkaa sen avulla muuttaa maailmaa : )
Kotimaa24:n käyttöehdot ja sisältöohjeet löydät täältä
P.S. Jos et halua perustaa omaa blogia, mutta sinulla on näkemys kirkkoa, uskontoa tai elämänkatsomusta liippaavasta asiasta, voit tarjota kirjoitusta vierasblogiin – niitä on kolme:
Yksi kerrallaan, jossa yksittäisiä tekstejä kirjoittajilta, joilla ei ole omaa blogia Kotimaa24:ssä.
Verkkoessee, jossa on pitkiä kirjoituksia teologiasta, historiasta, tulevaisuudesta ja yhteiskunnasta.
Anonyymi-blogi, jossa voi kirjoittaa nimettömästi asiasta, joka on arkaluonteinen tai sillä tavoin hankala, että oman nimen käyttäminen ei ole mahdollista.
Jos haluat kirjoittaa vierasblogeihin, ota yhteyttä toimitukseen: kotimaa24@kotimaa.fi
”Liian tarkoitushakuinen lobbaaminen saa aikaan vastareaktion.” Tällä kertaa olen samaa mieltä Salme Kaikusalon kanssa ajatuksesta, joka ei löytyne Raamatusta. Ei siis tarvita mitään vääntöä.
”Minä en oikeastaan aja täällä mitään uutta asiaa sisään.” Ajat niitä pikemminkin ulos, sekin on agenda.
Älä morkkaa piirustajia, Pelle Peloton. Sinua ei olisi ilman erästä, Carl Barksia.
Ninimekki Pelle. ”Sitten huomasin, että Ankkalinnassa ei edes ole kirkkoja eikä minua siis voida vihkiä siellä”.
Men siis Maistraattiin vihittäväksi, ja unohda kirkko.
Salme. ”kannattaa lukea myös tuon vuoden 2014 jäähyväisblogin kommentit”.
Luin ne, ja vaikutelmaksi tulee, että neiti tai herra Vihervaaran olisi kannattanut tyytyä siihen voittoon, mikä hänen näkökulmasta silloin tuli, ja jättää kirkko rauhaan. Nyt hän kyllä tuli vieraalle tontille ja taisi yrittää haukata liian isoa palaa ”kakusta”.
”On paljon uskovia, joiden elämässä ei ole tasapainoa Hengen lahjojen ja Hengen hedelmän välillä.” Mitä eroa näillä kahdella on, ’lahjoilla’ ja ’hedelmillä’? Voisin ymmärtää, että edellisellä tarkoitetaan ihmiselle annettuja kykyjä ja jälkimmäisellä niitä käyttäen saavutettuja tuloksia. Eikö Hengen lahjoja käyttämällä syntyisi hyvää hedelmää? Jos tällaista ’tasapainoa’ ei ole, en keksi muuta selitystä kuin sen, että ihmisen henkiset kyvyt ovat jonkin muun hengen lahjoittamia kuin Pyhän Hengen. ”Hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, huono puu kelvottomia hedelmiä. Ei hyvä puu voi tehdä kelvottomia eikä huono puu hyviä hedelmiä.”
Pentti. ”Mitä eroa näillä kahdella on, ‘lahjoilla’ ja ‘hedelmillä’.
1 Kor 12:4-11 tässä yhdeksän Hengen lahjaa. Gal 5:22, tässä yhdeksän Hengen hedelmää.
Armolahjan käyttäjä on miellyttävämpi jos hänellä on hyvä ja murtunut sydän kuin jos hän on ylpeä. Käytäntö kuitenkin osoittaa, että armolahaj voi Jumalan uskollisuuden tähden toimia vaikka luonteemme ja persoonallisuutemme oliskin epäkypsä. Tämä ei kuitenkaan ole tarkoitus.
Pentti. ”Älä morkkaa piirustajia, Pelle Peloton. Sinua ei olisi ilman erästä, Carl Barksia”.
Tästä vastauksesta saat kehut.
Nimimerkki Iines. ”On todennäköistä , että Vihervaaran oksennukset tulivat toimituksen kurkusta”.
Voitko kehitellä ajatustasi hieman lisää?
Pentti. ” Ei siis tarvita mitään vääntöä”.
Hengen ja lihan vastakkaisuus ei poistu minnekään, eikä Jumalan valtakunnan ja ”tämän maailman” vastakkaisuus. Tästä jännitteestä emme pääse eroon mitenkään. Meille kristityille tällaisessa jännitteessä eläminen on normaali tila. Silloin kun elämme ”lihan mukaan” ei ole mitään jännitettä, olemme ”mukautuneet tämän maailman ajan mukaan”.