Katso video
Ääri-islamistiset jihadistit ovat tehneet väkivaltaisia ja tuhoisia terrori-iskuja jo vuosien ajan Länsi-Afrikassa ja muissa osissa Saharan eteläpuolista Afrikkaa. Kaksikymppinen kristitty nainen Fati ja hänen perheensä joutuivat kotimaassaan Burkina Fasossa silmittömän raa’an hyökkäyksen kohteeksi.
Perhe selviytyi, mutta isku ei jäänyt ainoaksi.
Hyökkäysten jatkuessa Fati perheineen lopulta pakeni alueeltaan läheiseen Burzangan kylään ja viikkoa myöhemmin maan pääkaupunkiin Ouagadougouhun. He selvisivät perille, mutta olivat kaupunkiin saapuessaan rahattomia ja suojattomia. Paikallisen seurakunnan pastorin kautta he ovat saaneet rahallista tukea, ruoka-apua sekä tukea henkiseen toipumiseensa.
Olisi mielenkiintoista nähdä tällä sivutolla perustelu sille, miksi kirkkohallitus aikoinaan perustettiin. Näin voisi arvioida tehtäväkuvan mahdollista muuttumista sekä alkuperäisen kirkkohallituksen perustamistarkoituksen toteutumista tänä aikana.
Vaikka kysymys lienee tässä tapauksessa lähinnä retorinen, ei minkään pitäisi estää nostamasta kissaa pöydälle, täälläkään:
Historia (wikitekstiä]
”Kirkkohallitus on kirkon keskushallinnon osana kaikkein nuorin. Se on perustettu vuonna 1944 hallinnoimaan kirkolle II maailmansodan aikana jaettuja ulkomaisia avustuksia köyhille ja sodan runtelemille seurakunnille. Kirkon keskusrahaston hallituksena toimiminen on edelleen kirkkohallituksen tärkein tehtävä.”
Nyt on sitten muutosarviointien vuoro!
Joh 12:8. ”Köyhät teillä on luonanne aina, mutta minua teillä ei aina ole.”
Viime sunnuntain evankeliumi puhuu siis köyhistä luonamme. Köyhien seurakuntien ongelma on pyritty ratkaisemaan seurakuntaliitoksin. Onko se sitä ”alhaaalta nousevaa” kirkkoajattelua ja ”seurakuntien käsittämistä jumalanpavelusyhteisöinä” onkin ihan eri juttu.
Oman käsitykseni mukaan kirkon keskukset ovat kasvaneet kuin käenpoikanen paikallisseurakuntien kustannuksella, jopa vastoin kirkkohallituksen alkuperäisen tarkoituksen vastaisesti. Ja jokainenhan tietää mitä käenpoika tekee pienemmilleen.
Kyllä kirkko ja seurakunnat ovat myös paljon hyötyneet kirkkohallituksesta. Kuinka aneemista toiminta meillä köyhillä olisi ilman toiminnallista osatoa ?