Israel terrorisoi muslimimaita

b2ap3_thumbnail_Israel-Islam.jpg

Mitä näet kuvassa ja mitä se sinulle kertoo?  

Miksi Israelin pitäisi tulevaisuudessa pienentää armeijaa ja lopettaa muslimimaiden terrorisoinnin?

Israelin pinta-ala on 20.991 km², jossa asuu 8.800.000 asukassa (vertaa meillä Kainuun maakunnan pinta-ala on 21.500 km², jossa asukkaita 75.650).

 b2ap3_thumbnail_Kainuu.jpg

Israelin pinta-ala on Kainuun maakunnan kokoinen; miksi siitä pitäisi antaa osa muslimeille?

Israelissa asuu 1,2 miljoonaa muslimia; paljonko juutalaisia asuu muslimimaissa?

Miksi Israel ei usko muslimimaiden rauhan tahtoon?

Tulisiko Lähi-itään rauha, jos muslimimaat ajaisivat Israelin Välimereen ja Israelin valtio lopetettaisiin?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

  1. Päätän tämän keskustelun omalta puoleltani ajan puutteen takia. Mielenkiintoinen se on ollut!

    Sanon selvyyden vuoksi, etten väitä Teemu Kakkuria ”järjeltään sumentuneeksi herkkähipiäiseksi teologiksi”. Minusta vain näyttää siltä, että Israel-kysymys on teema, joka jollakin tavalla indikoi ihmisen uskonnollisuuden tervejärkisyyttä joka suuntaan. Kuten Juhani Huttunen jo ehti havainnoida, tämä näkyy myös liberaalien leirissä. Omalta (konservatiiviselta) puoleltani minun täytyy tunnustaa, että Israel-teema kiihottaa mieliä usein epäterveisiin ylilyönteihin ja heilurin vastalyöntinä moraaliseen tunnekylmyyteen myös Raamatun auktoriteettinaan pitävien konservatiivien leirissä.

    Olen Teemun kanssa samaa mieltä siitä, että Raamatun tekstejä on luettava mahdollisimman avoimin mielin, mutta arvostan silti niiden vaikutushistorian muistissa pitämissä. Vaikka Paavali ei ollutkaan antisemiitti, antisemiititit vääntävät hänenkin tekstejään.

  2. Jatkoa edelliseen…

    Koska Raamatun tekstejä on vääristelty hakien niistä juutalaisvastaisen ”maattomuuden teologian” perusteita, nämä joskus aika ovelatkin väännösyritykset on hyvä pitää mielessä Raamattua lukiessa. Niiden tuntemus varjelee tekemästä samoja virheitä uudestaan. Historian ei aina tarvitse toistaa itseään; ei edes kirkkohistorian.

    Kiitos keskusteluista!

  3. Jussi, kuinka vaikeaa on keskustella eri lailla ajattelevien kanssa. Monesti meillä on omat ennakkoluulot, joihin me haemme vahvistusta ympäristössä. Näen niin, että me itse olemme suurin este rahalliselle yhteiselolle lähiympäristössä. Hyväksymmekö toisin ajattelevien oikeuden olla jotain mieltä, jos se poikkeaa meidän ajatuksista? Mustamaalaammeko ja vääristelemmekö huhupuheiden perusteella muita ja kylvämmekö vihaa ympäristöömme?

Juha Heinilä
Juha Heinilä
Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.