Kirjoittamani kirja Jälleenlöydetty tie – Kuinka kirjoitin hengelliset muistelmat (Väyläkirjat) löytää pikku hiljaa lukijoita. Kirjan näkökulma on rajattu ja erityinen, joten en odota että niin sanottu suuri yleisö välttämättä edes löytää kirjaa. Pitää olla realisti ja ymmärtää mitä on kirjoittanut ja kenelle.
Olen kirjoittanut niille, jotka kokevat kulkevansa hengellistä tietä ja haluavat selvittää itselleen kulkemansa tien/polun/erämaan luonnetta ja vaiheita. Kerron oman tarinani ja rohkaisen lukijaa kertomaan omansa.
Kirjalla on oma Facebook-ryhmä, jonka sivulle useat lukijat ovat jo laittaneet kommenttejaan. Ryhmä löytyy täältä (liity mukaan):
Vartija-verkkolehdessä Kalevi Virtanen kirjoittaa kirjasta muun muassa seuraavaa:
”Kirjoittamisen prosessin aikana ihminen luo itselleen hengellisen elämän ja tunnistaa tien, jota on kulkenut. Helppo tai yksinkertainen tämä henkinen matka ei ole. Se vaatii rohkeutta ja rehellisyyttä sekä oman tien tarkastelussa että siitä kertomisessa. Seppälä kutsuukin kirjoittamista kamppailulajiksi. Ilman auki olemista se ei ole mahdollista. Uskallusta vaatii kutsua itseään hengellisen tien kulkijaksi. Perimmäiseksi kokemukseksi jää, että hengellisen tien voi kirjoittaa näkyväksi ja että kadonneen uskon voi löytää kirjoittamalla.
Olli Seppälällä on mielikuvitusta koukuttavan tarinan luomisen taito ja näitä, samoin kuin pelkistettyjä aforistisia lauseita teoksessa on paljon.”
Lue Vartijan arvio kokonaisuudessaan.
Ylä-Kainuu-lehdessä Risto Kormilainen kirjoittaa muun muassa seuraavaa:
”… hän on summannut elämänsä yhteen väljässä muistelmateoksessaan Jälleenlöydetty tie. Teoksen punaisena lankana on elämän hengellisyys, joka väliin tulee selkeästi näkyviin ja välillä taas häipyy alitajunnan sumuun.”
”Seppälän kirjoittajan ote on monikerroksinen, paikoin runollinen eikä ihme, sillä onhan hän kirjoittanut myös runoja.”
”Usko ei ole normatiivista tai sääntöjen tiukkaa noudattamista, vaan tien kulkemista. Voisi puhua myös kuleksimisesta, joka ilmaisee elämän ja uskon laupiaan laveuden.”
”Seppälä on taitava tilittäjä aforismeissaan. Hän on saanut niihin olennaisen asioista, joita on muuten vaikea sanoittaa: ”Rukouksessa on kolme tasoa: kieli, mieli ja ovenpieli.” Huumori viisaalla tavalla kulkee läpi teoksen.”
Ylä-Kainuun arvio kokonaisuudessaan täällä (maksullinen)
P.S. Väyläkirjoilta on tullut muistelmarintamalta Jälleenlöydetyn tie lisäksi muun muassa ruotsalaisen uskontopsykologi Owe Wikstrrömin muistelmateos Muistin käytävillä. Tänä keväänä ilmestyy vielä Mikko Heikan muistelmat Toivon piispa.