Kotimaa24:n tekniset ongelmat alkavat helpottaa. Sivusto vaihtoi alustaa ja kohotti kasvojaan eli ulkoasuaan. Siirrosta johtuen sivustolla esiintyi epätäsmällisyyttä.
Kotimaa24 jatkaa uudella alustalla siitä, mihin se vanhalla lopetti eli uutisoimalla kirkon, seurakuntien ja uskontojen asioista Suomessa ja mahdollisuuksien mukaan myös maailmalla. Intohimoinen keskustelu jatkuu, kuten myös asiallinen ja rakentava.
Vanhojen eli ennen tätä päivää julkaistujen uutisten kommentit eivät näy uudella alustalla mutta ovat luettavissa arkistosta. Sieltä löytyvät myös vanhan ”blogimetsän” tekstit eli ennen 19.12.2012 julkaistut blogit. – Kumpikin arkisto Ylläpito-valikon alla kohdassa Arkistot.
Kaikenlainen sivuston kehittäminen on edelleen käynnissä.
Huh, kuului huokaisu konehuoneesta. – Nyt matka jatkuu taas!
Kuten kommenteista näkyy, sivuston uudistus ei mennyt aivan nappiin. Omasta puolestani voin kertoa, että esim. sivuston uutisten lukeminen matkapuhelimellani on nykyisin lähes mahdotonta.
Paraikaa selaan sivustoa pöytäkoneella firefox-seilaimella. Kommenttien yhteydessä olevat Vastaa-napit ovat täysin epäloogisessa paikassa. Kun nappi on samalla rivillä seuraavan kirjoittajan nimen kanssa, kehitettävää eittämättä vielä on.
Minua ärsyttää se, että jos sivustoa selaa tabletilla tai matkapuhelimella, minut ohjataan automaattisesti jonnekin mobiilisivustolle, jossa on huomattavan karsittu toiminnallisuus.
Haluaisin huomauttaa ylläpidolle, että nykyisissä mobiililaitteissa on kokolailla sama kyvykkyys kuin tavallisessa tietokoneessa. Voisitteko ystävällisesti laittaa saman sisällön esille sekä pöytäkoneille että mobiililaitteille.
Jos haluatte tarjota mobiililaitteille optimoidun käyttäjäkokemuksen, tehkää se sovelluskaupasta ladattavan applikaation avulla. Ainakin minun oletukseni on, että jos käytän mobiililaitteen webbiselainta, haluaisin nähdä sivuston juuri sellaisena kuin se on enkä jotain karsittua kopiota.
Eihän tätä voi lukea – tästä tulee päänsärkyä ja sekavuudessaan uskomaton tuotos mutta mitäs tuon – vastaa sisältöä, joka sekin on uskomattomien uudistusten tuotos – tylsä ja yksipuolinen kuva kirkosta. Tätä ei voi lukea.
Luin näitä kommentteja ja olen kyllä samaa mieltä siitä, että tämä uusi sivusto on sekava. Varsinkin juuri kommenttiosio.
Pidin paljon siitä edellisestä mallista, koska siinä oli toimintoja, joita saattoi käyttää. Pystyi lainaamaan sekä kursivoimaan ja mustaamaan tekstiä. Myös käyttää tarpeen tullen hymiöitä. Lisäksi kommentit olivat hyvässä järjestyksessä ja väljästi – ei niin kovin sulpussa kuin nyt.
Eikö kommentointiosiosta voisi saada samantapaista kuin se oli?
Jos olen mussuttanut uudesta alustasta, lienee reilua sanoa myös jotain positiivista. Nyt kommenttiketjut näyttävät jo paljon paremmilta kuin vielä aamulla. Se on aika pienestä kiinni ja ylläpidolle kiitos nopeasta reagoinnista.
Tällä hetkellä kokemukseni on se, että Google Chrome toimii parhaiten. Internet Explorerilla en pääse sivulle lainkaan. Se yrittää aina ladata jotain exe-tiedostoa ja sitten kaatuilee omia aikojaan.
Kommentin kommentointi on mielenkiintoinen ominaisuus, mutta pelkään, että pitkissä kommenttiketjuissa kommenttien kommentit jäävät helposti piiloon, koska sivulla näkyy vain kymmenkunta ”päätason” kommenttia kerrallaan.
Ja edelleen toivoisin, että voisin lihavoida, kursivoida ja alleviivata kommenttejani.
Hei, kehitämme ja muokkaamme palvelua käyttäjiä kuunnellen ja parhaamme mukaan.
Sivuilla voi lihavoida ja kursivoida sekä linkittää. koska käytössä on WordPressin blogityökalu, tekstin korostaminen tapahtuu koodeilla: sallittuja ovat tagit p, a, i, b, strong, div, ul, li, cite, span. Tagithan kirjoitetaan niin, että haluttu tagi sijoitetaan -hakasulkeiden väliin.
Tekstin lihavoiminen tapahtuu liittämällä ennen sanaa strong-tagin ja sulkemalla sen sitten /strong -tagilla sanan jälkeen. Kursivointi tapahtuu i-tagilla. Linkit kirjoitetaan a-tagilla muotoon a href=”www.verkko-osoite.fi” rel=”nofollow”
Huom! Kertaukseksi: Jos käyttää tageja, on tärkeää muistaa, että sulkee ne korostetun tekstin jälkeen, jos ei esimerkiksi päätä lihavointia /strong-tagilla, se jatkuu tekstin loppuun saakka.
Kiitokset ylläpidolle vastauksesta ja ohjeesta tekstin editoimisen suhteen. Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu. 🙂
Tiedoston ongelman, että jos lähtee [p]kikkailemaan[/p] tageilla eikä [a]ymmärrä[/a], miten ne toimivat, on [i]harmillista[/i], että omaa tekstiä ei voi [b]editoida[/b]. On nimittäin [strong]mahdollista[/strong], että tageihin jää [div]kirjoitusvirheitä[/div], jotka tekevät kommentista [ul]sotkuisen[/ul].
[li]Jännityksellä[/li] odotan, miltä tämä [cite]kommentti[/cite] tulee näyttämään kun painan [span]Lähetä kommentti[/span] nappia.
Okei, ei selvästikään onnistunut tietotekniikan diplomi-insinööriltä tagien käyttö.. Masentavaa..
Nyt sivusto näyttää jo paljon selkeämmältä kuin mitä se aluksi oli. Kaipaisin vielä erityisesti omien kommenttien editointimahdollisuutta ja esikatselua. Eli ennen viestin lähettämistä sen voisi katsoa itse ja todeta ovatko muotoilut ja kaikki muu oikein. Nyt jos esimerkiksi lihavoinnista unohtuu lopputagi niin sitä ei voi korjata mitenkään.
Nyt näyttää hiukan paremmalta ja selkeämmältä. En ole tyytyväinen kirjautumiseen. Edellisessä mallissa oli sivulla oma kirjautumiskohtansa, nyt kirjautuminen taitaa mennä vain uutisen tai blogin kommenttiketjun päästä. Sisäänkirjautumiseen ja uloskirjautumiseen aukenee uusi sivu. Se on hankala, varsinkin kun uloskirjautuminen ei mene automaattisesti K24-sivulle. Kun kirjaudun kommentoimaan, sivu pomppaa ensin pääsivulle, josta on mentävä uudelleen uutissivulle. Parempi, jos kommentointisivu on heti auki edessä eikä vaadi uudelleen sivun lataamista.
Ups, nyt löysin sisään- ja uloskirjautumiseen uudet linkit. Anteeksi vaiva. 😉
Insinööri ei kuitenkaan luovuta vaan etsii näppäimistöltään toisenmalliset sulut uutta yritystä varten.
Tiedostan ongelman, että jos lähtee kikkailemaan tageilla eikä ymmärrä, miten ne toimivat, on harmillista, että omaa tekstiä ei voi editoida. On nimittäin mahdollista, että tageihin jää kirjoitusvirheitä, jotka tekevät kommentista sotkuisen.
Jännityksellä odotan, miltä tämä kommentti tulee näyttämään kun painan Lähetä kommentti nappia.
Niin no, ehkä se olisi pitänyt arvata, että angle brackets (kulmasulkeet) toimii tägeissä paremmin kuin square brackets (hakasulkeet).
Pitäisi varmaan vielä googlettaa, mitä nuo kaikki tägit tekevät, mutta eiköhän tällä pääse alkuun. Kiitän avusta.
Kulmasulkeet on oikea sana, kiitos Jusu! Tageista vain puhutaan, mutta kulmasulkeilla ne tuotetaan.
Kulmasulut, kokeilen, kulmasulut.
Tageilla siis voi muotoilla, mutta niiden kirjoittaminen on kyllä peruskäyttäjälle haasteellista. Oletan, että piakkoin saamme nauttia kommenttikäyttöliittymästä, jossa on korostuksille ym. yksinkertaiset painonapit.
Mutta nyt näyttää jo paljon paremmalta kuin aluksi, kiitos ylläpidolle!