Martti Luther: ”Hyvä avioliitto on se, missä on oikea keskinäinen rakkaus ja autuaallinen yksimielisyys”.
Miksi aviopuolisoiden yksimielisyys keskeisistä asioista on parempi kuin erimielisyys, jota ei haluta ratkaista?
Miten saavutetaan yksimielisyys avioliitossa?
Miksi Raamattu puhuu seurakunnasta Kristuksen morsiamena, joka on kaunistettu sulhasta varten (vert. Ilm. 19:7 ja Ilm. 21:2)?
Miksi Paavalikin vertaa kristillistä avioliittoa esimerkkinä Kristuksen rakkauteen, ja siihen puhtauteen, jolla hän on seurakunnan pyhittänyt Sanalla ja vedellä (vert. Ef. 5:25-27 )?
Minkälainen on seurakunta, jossa ei ole mistään asiasta yksimielisyyttä?
Mistä johtuvat riidat kirkossamme ja avioliitoissamme?
Kaikki julkaistut blogini:
Kari, kiitos kommenteista. Raamattu on Kristuksen kirja. Kristuksen oppi ei meidän ihmisten lisäyksiä tai vesityksiä kaipaa. Jumalan tahto löytyy Raamatusta!
Kari. Onko sekavasti ajatteleminen enemmän ajattelemista kuin selkeästi ajatteleminen? Onko sekavuus jotenkin ”syvällisempää” kuin selkeys?
– – – – – – – – – – – – –
O F F – T O P I C
– – – – – – – – – – – – –
Ari Pasanen, toivon, ettet kommentoi blogillani. Uskon, että kristittynä ymmärrät sen. Viimeinen kommenttisi jää, jos et enää kommentoi.
Kari, toki voimme ajatella, mutta jos haluamme tietää Jumalan tahdon, niin se löytyy Raamatusta. Ihmisviisaus ei koskaan korvaa aitoa Jumalan sanaa.
Kari, en voi muuttaa historiaa. Säännöt ovat ne mitkä ovat.
Kari. Minullakin tulee Raamattua lukiessani paljonkin ajatuksia ja kysymyksiä mieleeni. Osaan kysymyksistä koen saavani Raamatusta vastauksia, osaan taas en, ainakaan sillä hetkellä. Raamattu on hyvin monitahoinen kirja, ja se puhuttelee ihmistä hyvin monella tasolla. Raamattua lukiessa on hyvä säilyttää tietty nöyryys ja kunnioitus. Viime kädessä minä en tutki Raamattua, vaan Raamattu tutkii minua.
Raamatun kanssa pärjää yllättävän pitkälle aivan sisälukutaidolla. Vielä parempi on tietysti se, että lukiessa vilpittömästi pyytää Pyhää Henkeä avaamaan kirjoituksia. Raamattua tietysti myös tulkitaan. Silloin on hyvä muistaa, että tulkitsemisessakin on olemassa tietyt rajat. Tulkitseminen ei siis ole eikä saa olla aivan villiä. Jos Raamattu esimerkiksi jonkin asian kieltää, sitä ei saa tulkinnalla tehdä luvalliseksi ja päinvastoin.
Ari Pasanen. En monenkaan vuoden jälkeen ymmärrä, mikä on missiosi täällä? Voisitko kertoa, mikä se on? Minulle, ja kovin monelle muullekaan se ei ole oikein avautunut.
Kari, Raamatun on aina ylin ohje, näin meillä luterilaisilla.
– – – – – – – – – – – – –
O F F – T O P I C
– – – – – – – – – – – – –