Otsikon kysymys tehdään säännöllisesti ylläpidolle. Kuinka paljon Kotimaa24:n blogikirjoituksia luetaan? Jokainen bloggaaja näkee kunkin blogikirjoituksensa lukijamäärän itse ja voi halutessaan kertoa sen. Tavallisimmin lukijamäärät vaihtelevat välillä 100- 300, mutta usein mennään selvästi yli. Tuhat lukukertaa on jo kunnioitettava luku.
Tämän hetken komeetta on Emilia Karhun kirjoitus Vanhoillislestadiolaisuus ja SRK-vanhoillisuus, kaksi eri suuntausta? Sitä on luettu jo yli 16 000 kertaa. – Tuollaisiin lukijamääriin tarvitaan kirjoituksen jakaminen somessa ja erilaisilla keskustelupastoilla ja ryhmissä. Lisäksi tekstissä on oltava asiaa ja tunnetta. Se kiinnostaa ja kiehtoo lukijaa. Teksti osuu johonkin olennaiseen.
Toinen komeetta on Jussi Rytkösen postaus Arkkipisipa jyrähti: Se ei ole rasismia, joka on kerännyt jo yli 9300 lukijaa (lukukertaa). Myös se on lähtenyt maatakiertävälle someradalle eli kirjoitusta on ajettu ja luettu olan takaa.
Blogikirjoituksen suosio on kiinni aiheesta, otsikosta ja ajoituksesta. Tylsä aihe ja vielä tylsempi otsikko takaavat ettei lukijoita tule määräänsä enempää. Väärään aikaan postattu teksti voi jäädä havaitsematta. Asia, joka on ilmassa kerää lukijoita, varsinkin jos kirjoittajalla on terävä/omintakeinen/haastava näkökulma eikä hän höpötä laimeasti itsestään selvyyksiä tai linnottaudu hymistelemään muuttumattomuuden muurin taakse.
Tosin joskus pelkkä ajassa roihuavan aiheen reipas esille ottaminen saa paljon lukijoita. Keskustelu ja kommentiketjut lisäävät myös lukijoita (eli klikkauksia)
Bloggaaja, jaa omia tekstejäsi somessa, Facebookissa, Twitterissä tai vaikka sähköpostilla tutuille ja kylänmiehille! Kotimaa24 tarjoaa valmiin yleisön, mutta sitä voi helposti laajentaa omilla toimilla.
Kaikki Kotimaa24:n tilaajat voivat vapaasti aloittaa bloggauksen! Tällä hetkellä bloggaajien listassa on noin 130 nimeä – tosin kaikki eivät ole juuri nyt aktiivisia kirjoittajia. Ole sinä!
PS. Kyllä näitä Ylläpidon sivuston sisäisiäkin postauksia luetaan. Esimerkki asittomasta kommentoinnista on kerännyt yli 3600 lukukertaa, mitä hieman selittää 117 kommenttia.
Kiitos informaatiosta.
’Näen itse WP näkymässä vain kommenttien määrän. Ehkä voisit kertoa kaltaiselleni tumpelolle miten saan näkyviin myös lukukerrat? Tai anna vain linkki ohjeeseen.
Hei, kun olet bloggaajana kirjautunut ja avaat omaan postauksesi, kävijämäärä näkyy sivun ylälaidassa vasemmalla nimen ja julkaisupäivän perässä. Esimerkiksi kirjoitustasi Onko islamissa ja kristinuskossa sama Jumala? näkyy luetun yli 600 kertaa. Erinomainen määrä ja kiinnostava aihe.
Blogin suosiota lisää myös se, mikäli blogisti ”vaivautuu” itse osallistumaan keskusteluun. Vl-blogit ovat kestosuosikki, niitä lukevat nykyiset ja entiset vanhoillislestadiolaiset ja lukukerrat varmasti lisääntyvät nyt ”Vl-blogi-uudistuksen” myötä: (oletetut) kommentit lähetetään blogistin sähköpostiin ja blogisti sitten itse kommentoi omaa blogiaan:-)
Omista tönkköblogeistani suosituin käsitteli yllätys yllätys sitä saako pappi vihkiä homoja (n. 2400 lukukertaa), Olavi Peltolaa käsitellyt sekä feminististä teologiaa käsitelleet blogit hiukan yli ja alle 2000 lukukertaa. En ole levitellyt niitä missään, eikä ole ollut syytäkään: ne ovat huitaisten yhdeltä istumalta kirjoitettuja (taso tosin olisi pysynyt suurinpiirtein samana vaikka olisin niitä kyhännyt viikon).
Käsitykseni mukaan blogi kannattaa kirjoittaa mieluummin silloin, jos on jotain sanottavaa kuin pakkomielteisesti blogi/vrk-tahtia. Siitäkin on surullisia esimerkkejä.
Se, että K24 avasi mahdollisuuden kaikille tilaajille blogin kirjoittamiseen lienee ollut välttämätön ”uudistus,” mutta myös tarpeellinen. Mahtavaa on ollut seurata sitä, että keskustelun taso on ollut suhteellisen asiallista:-) K24 lienee siisteimpiä vastaavan suosion omaavia areenoita Suomessa.
Juuri nyt tätä blogikirjoitusta on luettu/klikattu 102 kertaa 🙂
Juuri nyt tätä blogikirjoitusta on luettu/klikattu 311 kertaa 🙂
Voisiko ylläpito vääntää ihan rautalagasta palstalaisille, kuinka saada kommentit oikeisiin kohtiin?
Kommentit menevät minun huomioni mukaan yleisesti ottaen oikeisiin kohtiin. Kun haluan vastata/muuten kommentoida jonkun kommenttia, niin klikkaan ”vastaa”-ruutua ja kirjoitan sitten kommentin avautuvaan ruutuun (siinä on siloin siniset kehykset). Jos haluan kirjoittaa ”itsenäisen” kommentin, niin en klikkaa ”vastaa”-ruutua.
Jo ylläpito poistaa välistä kommentteja, niin silloin myös ”vastaa”-kommentit ja muut sinkoilevat milloin mihinkin. Tällöin kommenttien luettavuus/asiakokonaisuus kärsii. Kokemukseni mukaan.
Salme, ei se ihan noin yksinkertaisesti mene!
1) Vastauksista itse asiassa menee varsin suuri osa ihan väärään paikkaan. Katso niitä tarkemmin.
2) Se että painat ’vastaa’ -ruutua joka ’tulee siniseksi’ ei vielä ratkaise mitään, koska näitä ruutuja on kaksi.
Jos haluat tehdä itsenäisen kommentin, klikkaat ketjun alalaidassa olevaa vastaa-ruutua. Jos taas haluat kommentoida jotain muuta, pitää sinun klikata ylempänä olevaa, ja tietenkin juuri sitä oikeaa, ruutua.
No, en väitä että tuo oli paras mahdollinen selitys.
Ylläpito saa parannella;-D
Henrik,
Anteeksi, en todellakaan ole ”ylläpito”.
Minä olen ollut ihan tyytyväinen siihen, että kirjoittamani kommentit ovat osuneet sinne, minne ne tarkoitinkin.
Pieni tarkennus. Klikkaaminen ja lukeminen ovat eri asiat. Katselen silloin tällöin blogeja, klikkaan auki, jonkun luen kokonaan, jotakin vähän matkaa ja jonkun suljen nähtyäni ensimmäisen virkkeen. Klikkaukset lienee helppo laskea, lukemisten kohdalla saattaa olla vaikeampaa.
Luonnollisesti näin. Klikkaaminen sinällään kertoo kiinnostuksesta.
Juuri nyt tätä blogikirjoitusta on luettu/klikattu 531 kertaa 🙂