Kymmenen vuotta täynnä!

”Palvelun kautta on eronnut 383321 henkilöä.”

http://www.eroakirkosta.fi                             

 

  1. Jep, Matti. Täällähän osa porukasta hypetti siitä jo viime kesänä, kun erään kohun jälkeen väkeä erosi kirkosta.

    Minähän sanoin joku aika sitten, että vapaa-ajattelijoilla/ateisteilla ja äärikonsuilla voi olla yhteinen agenda. Puhdistus. Huhhuh. Ovat sitten yhdessä aikanaan puhuttelussa…

    Itse olen pohtinut sitä, että ay-maksuistakin on vapaa työttömänä ja opiskellessaan, niin eikö kirkkokin voisi helposti tehdä saman asian. Vähävaraisimmat saattavat syödä 2 vkoa k-verorahalla.

  2. Matti: Piti parantua tason, mutta minkäs teet. Ja viimeksihän blogasin Raamatusta.

    Esko: Pitäisikö tänne pyytää eräs Anneli Kotkasta blogaamaan? Olisi kaipaamaasi ikää, ainoa tuntemani va-aktiivi joka on ollut mukana jo 50-luvulla.

    Sonja: Ns. katumuskuukausi on poistunut, eli sen puolesta voi erota vaikka 31. joulukuuta. Ja varmaankin taas tuhat ihmistä niin tekeekin.

  3. Jori, ai miten se sitten toimii? Että eroaa vaikka 31.12, niin milloin voi liittyä ilman k-veroa. Vai eikö välty mitenkään?

    Kunnallisverotuksesta kohtuullisuusperusteilla vapautettu vapautuu automaattisesti myös kirkollisverosta. Kirkkolain 15. luvun 3 §:n mukaan kirkollisverosta voi anoa täydellistä tai osittaista vapautusta evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkoneuvostolta. Vastaavasti ortodoksisen kirkon jäsen voi anoa vapautusta seurakunnanneuvostolta.

    Tuommoinen tieto löytyi wikistä.

    Kirkollisveron kannalta ratkaisevaa on se, oletko kuulunut kirkkoon edellisen vuoden lopussa. Kirkollisveroa ei siis makseta vielä kirkkoon liittymisvuodelta, vaan vasta seuraavalta vuodelta.
    Myös kirkosta eroaminen vaikuttaa kirkollisveroon vasta seuraavana vuonna. Eroamisilmoitus on siis tehtävä viimeistään vuoden viimeisenä päivänä, jotta seuraavalta vuodelta ei tarvitse maksaa kirkollisveroa.
    http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Maksaminen/Kirkollisvero%2827601%29

  4. Matti, menee tm-tuesta. Ja monet opiskelun aloittaneet eroavat kirkosta juuri säästääksen hiukan. Onhan opintotukikin veronalaista tuloa.

    Sitten se koko kirkko unohtuukin. Kirkon kannattaisi tehdä asialle jotakin. Tiedän nuoria, jotka on ollu tosi aktiivisia ennen yo-opintoja ja sitten jääneet pois ja eronneet.

    Eikös siellä kirkossa juuri ole huoli siitä, kun isos-touhun jälkeen nuoret aikuiset lähtee pois toiminnastakin. Sitäpaitsi olisi ihan imagokysymyskin, jos kirkko huomioisi ihmisten elämäntilanteet ihan konkreettisesti. Ei vain strategioissa.