Mökkimajoitusta

Ehdinkin jo yhdessä blogitekstissäni käsittelemään Kouvolan rakennusarkitehtuuria, mutta Kirkkopäivien lähestyessä yksi asia on tullut selväksi: hotelleja kaupunkiin on rakennettu turhan kitsaasti.

Kouvolan keskustan alueella on kaksi suurempaa hotellia, joista MatkaVekka on majoituskiintiöt varannut. Nämä petipaikat loppuivat heti alkuunsa. Tämä oli kuitenkin jo etukäteen arvattavissa, joten petipaikkojen puutteeseen varauduttiin varaamalla kirkkopäivävieraille majoitustilaa myös ympäröivistä kaupungeista: Kotkasta, Lappeenrannasta ja Lahdesta. Idea oli yksinkertainen ja toimiva – kun tulet MatkaVekan bussilla Kouvolaan, matkasi hintaan sisältyvät päivittäiset edestakaiset kuljetukset näiden kaupunkien hotelleista Kouvolaan.

Itsehän kuljen päivittäin Lahden ja Kouvolan väliä, joten minulle ei asia näyttäydy minkäänlaisena ongelmana. Heräät vain kuudelta niin kyllä ehdit kahdeksaksi työpöydän ääreen. Junia kulkee tunnin välein, bussejakin silloin tällöin.

Silti hyvä ideamme ei ole saanut tuulta alleen, Kirkkopäivävieraat haluavat majoittua mahdollisimman lähelle tapahtumapaikkoja. Mikä siis neuvoksi, kun hotelleihinkaan ei määräänsä enempää mahdu?

Vietä viikko Kouvolassa

Eräänä pelastuskeinona tulee Kouvolan sijainti vesistöjen lähellä. Olemme omatoimisia matkailijoita kannustaneet tutustumaan VisitKouvolan sivuihin, josta voi varata vaikka mökkimajoituksen järvinäköalalla. Repoveden kansallispuiston maisemissa on useampiakin mökkejä vuokrattavana niin lyhyeksi kuin pidemmäksikin aikaa, joten Kirkkopäivien jälkeen lomailua voi jatkaa vaikka kajakkimelonnan tai vaellusretken merkeissä.

Lisäksi majoitusta löytyy pienistä parin hengen bed & breakfest –paikoista oppilaitoksiin ja leirikeskuksiin. Seurakunnan omatkin leirikeskukset ovat varattuja Kirkkopäivien käyttöön, ja mukavasti paikat ovat täyttyneet, vaikkei ihan hotellimajoitukselle vedäkään vertoja.

Pelko siis pois, että joutuisit Kouvolassa teltassa yöpymään. Ensiksi kannattaa tietysti kysellä sukulaisilta ja tutuilta, jospa sohvannurkkaan saisi päänsä kallistaa, mutta kyllä muitakin vaihtoehtoja löytyy vielä. Eikä Helsingistäkään junalla kulkemiseen mene kuin puolitoista tuntia, ja viimeinen vuoro lähtee klo 21.27. Siinä ehtii oopperankin näkemään.

MatkaVekan Kirkkopäivät-sivu

VisitKouvola.fi

    • Luostarin tytäryhtiö: ”Heinäveden Hamppu Oy.”

      Venäjän ortodoksisella kirkolla oli suurimmillaan 15%:n markkinaosuus maan tupakkatuotteista Jeltsinin aikana.

  1. Joka kolmas 39-45 ikäluokasta kuoleista onkuollut viinaan! Sairaaloinen äärimmäisen kalliista tehohoidosta kuluu 25 porossaa haima- ja maksa sairauksien hoitoon! Järkytäviä lukuja. Miksi ei juuri mitään tehdä?
    Koska
    1) Maatalous saa 10 prosssaa tuolistaan viinatehtaille myydystä viljasta
    2) Yrittäjät valmistavat ja myyvät hirmuvoitoilla näiden myrkkytehtaiden tuotteet
    3) Jo lapsesta viinaan manipuloidut juovat työläisistä tehtailijoihin.
    4) Viinan paisuttamasta yhteisöverosta saa runsaasti rahaa myös kirkkko
    5) Viinan ja ryypppäämisen status pidetään bisneksen takia korkealla
    6) Raha ei haise munkinkaan perstaskussa tai pankkitilillä

    • Seppo Heinola ;”Joka kolmas 39-45 ikäluokasta kuoleista onkuollut viinaan!”

      Haitallisinta mielestäni on, että alkohol, tuo arabian kielestä periytyvä ”palava vesi”, sumentaa ihmisten tietoisuuden, ja kysymys kuuluu miksi ihmiset haluavat sumentaa tietoisuutensa? Yksi syy on varmasti sodan jättämät ja kenties jo alitajuntaan unohdettuina ja käsittelemättöminä patoutuneet traumat, jotka periytyvät ”kolmanteen ja neljänteen sukupolveenkin” asti, mutta mikä muu voisi olla syy?

  2. Rupeaisivat sitten vasta tislailemaan, kun ovat ensin oppineet ihmeparantamaan alkoholismin ja alkoholin aiheuttamat sairaudet.

    Taitaa olla vain niin, että vahingoista viis’, kunhan vain kävijämäärät lisääntyvät luostarissa ja Alkon kassakoneen iloinen kilinä soittaa suloista passiotaan munkkien korvissa.

  3. Moralismi nostaa päätään heti kun munkit panevat parastaan. Siis olutta ja sen tislettä, jota myös viskiksi kutsutaan (taitaa tulla muinaisgaelinkielisestä ”elämän vettä” tarkoittavasta sanasta).

    Kautta historian luostareissa on pantu parasta olutta ja tehty parhaat viinit ja niiden johdannaiset.

    Onko siis munkkien vika, jos kansa ei osaa juoda sivistyneesti ja käyttää ”elämän vettä” oikein (=kohtuudella)..? Tai onko munkkien vastuulla opettaa kansa juomaan kohtuudella tai kantaa vastuuta alkoholin väärinkäytöstä (= kohtuuden ylittämisestä)?

    Tällainen päivittely haiskahtaa jopa kaksinaismoralismilta..

    Valamo jatkakooon hyviä luostariperinteitä tässäkin suhteessa.

    Ja jokainen katsokoon tässä eteensä. Jos tuntee, ettei viskin maistelu pysy hanskassa, lienee parasta tyytyä vesipohjaisiin juomiiin.

    Sitä paitsi, Alkon tuotteena Valamon viskistä maksetaan myös veroja, joilla hoidetaan niitä, joilla viskilasi jumittuu käteen..

    Vastustan ehdottomasti kaikenlaista fundamentalismia, moralismia ja juopottelua. Hyvää viskiä ja Alkon monopolia en vastusta. Onnea siis Valamon uudelle tuotteelle.

Mononen Suvi
Mononen Suvi
Kouvolassa 22.-24.5.2015 järjestettävien Kirkkopäivien kirkkopäiväsihteeri. Lue lisää Kirkkopäivistä: www.kirkkopaivat.fi