Saako kaikkea kommentoida?

Vastaus otsikon kysymykseen, on että saa. Mutta täytyykö juuri minun kaikkea kommentoida, on jo toinen asia.

Ylläpidolle tulee säännöllisesti palautetta, jossa kysytään, miksi jotkut kommentoijat saavat (tai ottavat) niin paljon palstatilaa. Vastaus on, että verkossa aikainen & aktiivinen kommentoija madon nappaa.

Verkkokommentointia ja keskustelupuheenvuoroja ei lasketa, mutta jokainen varmaan itse tykönään tietää, milloin oma aktiivisuus ylittää toisten kannalta kohtuuden rajat. Kotimaa24 on iso foorumi, sivustolla on kesän aikanakin ollut kuukausittain yli 110 000 eri kävijää. Tosi monta silmäparia siis.

Otteita tuoreesta lukijakommentista:

”On tavattoman masentavaa, että tällä foorumilla samat henkilöt saavat kommentoida täysin mielivaltaisesti… Nämä kirjoittajat pitävät itseään hyvinä kristittyinä, joilla näyttää olevan rajaton valta loukata sanoin… Miksi Kotimaa24 tarjoaa näin näkyvän foorumin henkilöille, jotka vain tuovat omaa agendaansa julki? Nämä kirjoittajat eivät kunnioita muita, vaan pilkkaavat toisia… Sananvapauden nimissä ei pitäisi suosia ilkeyttä !!!!!”

P.S. Ylläpidolla on mahdollisuus tarvittaessa estää jonkin uutisen kommentointi kokonaan tai lukita kommentointi tiettyyn vaiheeseen, jonka jälkeen uusia kommentteja ei enää voi kirjoittaa. Näitä mahdollisuuksia ei tähän mennessä juuri ole käytetty.

Yhäti & alati paremman keskustelukulttuurin puolesta!

  1. Jussi Tuusa. Tykkäyksistä. Minäkin annan plussani pääsääntöisesti salassa. Koen jotenkin hassusti, että omalla nimellä antamillani on ainakin itselleni suurempi painoarvo. Niihin tykkäyksiin haluan tunnustautua muidenkin nähden. Joskus haluan tykätä vaikean ja vaivalloisen keskustelun jälkeen myös sitä hankalaa osapuolta ja kiittää näin julkisesti hyvästä keskustelusta, vaikka en muuten samaa mieltä kaikessa olekaan… Vähän weird, tiedän…

    Kun täällä Kotimaa24:ssä oli aikaisemmin mahdollista antaa myös alaspäin olevia peukkuja, olin yksi niistä, jotka pyysivät Ylläpidolta, ettei sitä mahdollisuutta annettaisi. On parempi olla edes jonkin verran salaystävällisempi kuin salainhottava. Tarvitsin Ylläpitoa pitääkseni itseni kurissa Vähän weird, tiedän…

  2. Mielestäni Eero Koskela pitäisi kutsua blogipuutarhaan. Hän on toistuvasti sitä pyytänyt ja anonut. Perusteluiksi voitaisiin laittaa, että Koskela on ilmoittanut kirjoittavansa ”reaalitotuuksia”. Sellaiseen kategoriaan vain harva – jos kukaan – nykyinen kolumnisti pystyy. Miksi kirkollinen nettimedia ohittaisi tällaisen helmen?

  3. Hannu Kilpeläinen kiitän ja kummaran syvään tohtorin suosituksista blogistiksi. Olisi muuten mukava joskus nähdä arvoisan Kilpeläisen kanssa ihan kahvikupposen ääressä. Luulen, että meillä voisi syntyä hyvinkin vireätä keskustelua jo sen tähden, että ilmeisesti olemme persoonia jotka rohkenevat tuoda omia ajatuksiaankin esille eivätkä hiihdä aina myötäpäivään vaan useinmiten hiukan vastapäivään.

  4. On varmaan minunkin aika kumartaa ja kiittää. Olen miettinyt tätä Ylläpidon blogia ja todennut, että sen valitseman esimerkin mukaan ilmeisesti vain vääränlaiset kristityt pilaavat Kotimaa24 blogit kommentoinneillaan. Mielestäni kyllä muutkin ovat tuoneet pääasiassa vain omaa agendaansa julki, välillä hyvin kirjavalla sanastolla ja hätkähdyttävillä kieli- ja mielikuvilla. Tähän tulokseen olen tullut, kun olen käynyt tutustumassa eri kommentoijiin heidän nimiensä kautta avautuvien kommenttiensa avulla.

    Toisessa blogissani tämä ajattelu tuli tällä viikolla ulos näin:

    Ei-kenenkään-maa on haave täydellisestä vapaudesta. Siellä kukaan ei pomoile, kenenkään säännöt eivät ole voimassa.
    Jos synnyn, elän ja kuolen Ei-kenenkään-maalla, olenko elänyt ollenkaan. Olenko ollut täydellisesti vapaa kaikista säännöksistä vai täydellisesti vangittu vapauteni rajojen sisään? Olenko ollut vain Transit-matkustaja uskaltamatta astua ulos tuloaulasta?
    Voiko Ei-kenenkään-maata olla olemassakaan? Tyhjä tila pyrkii täyttymään. Valloittamaton tila pyritään valloittamaan. Onko aina otettava kantaa?

  5. Myönnän, en ole sisäsiisti, mutta en myöskään kommentoi kaikkea. Katselen artikkeleita ja blokeja ja kommentoin niitä, jotka kiinnittävät huomioni. Varsinkin silloin, kun kirkkoa ei rakenneta keskelle kylää.

    Minua on ihmetyttänyt tuo Pikkaraisen juttu. Kun hän sanoi jonkin epämiellyttävän sanan, niin kohta hänestä löytyi vika. Hänellä on sivutoimi, johon hänellä ei ole Tuomiokapitulin myöntämää lupaa. Minusta tuntuu niin tarkoitushakuiselta tälläinen uutisointi, enkä pysty pohjalaisen verenperinnön omaavana sitä vaieten hyväksymään. Olen ajatellut noudattaa tätä linjaa niin kauan , kun tämä kiinnostaa ja minun tunnuksillani kommenttiluukku aukeaa.

  6. Matti Hernesahon tavoin kysyn: mikä on ongelma.

    Minun kommenttieni runsaudesta on varmaan valitettu.
    Muuan blogistii sanoo, ettei hän ymmärrä tekstejäni. Minä huomaan sen kyllä, mutta eivät sitä tee blogissa kaikki muutkaan. Kirjoitan kuitenkin asiaa, ja koetan teksteissäni laajentaa aiheen käsittelyä pelkkää marmatusta ja mudanheittoa laveammalle uralle.
    Tämähän on keskustelupalsta, eikö?
    Kun vastapuoli ei ymmärrä, koetetaan kai yleensä sanoa asia selvemmin ja vielä paremmin perustellen, eikö vaan? No, niin teen. Sitten ao. blogisti puhuu jankkaamisesta.
    Mitä tämän sitten pitäisi olla? Sivistynyttä ohitse huutamistako?
    Lopuksi tulevat sitten blogistin ystävät ja kylänmiehet moittimaan älyäni tai kykyäni kirjoittaa… Kun sitä arvostelee, moititaan riitelystä……..

Ylläpito Kotimaa.fi
Ylläpito Kotimaa.fi
Asiaa lukijabloggauksen pelisäännöistä ja näköaloista. Apua ongelmatilanteisiin. Palaute ja parannusehdotukset: Kotimaa24@kotimaa.fi