Twiittasin joulun aatonaaton iltana joulutwaarnani:
Joulun sanoma: Jumala antoi henkensä teinitytön rintaruokinnan varaan. Sellainen Jumala meillä. #twaarna
Twaarna sai hyvän vastaanoton: viisi re-tweettiä ja 15 suosikki-merkintää.
Minulla on omia seuraajia 678. Lisäksi re-twiittaajilla on runsaasti seuraajia: Kirkon virallisella twitter-tilillä 4223, Samuli Suonpäällä 1444, Saija Hellströmillä 1272, Arto Köykällä 423 ja teologian ylioppilaiden tiedekuntalehti Kyyhkysellä 320.
Näiden keskeisten kirkollisten re-tweettaajien lisäksi #twaarna-aihetunnisteen käyttö varmisti sen, että twiittini sai lähes maksimaalisen kirkollisen Twitter-näkyvyyden. Twaarnasinpa vielä suosituinpana kirkkopyhänä, jolloin luulisi twaarnankin näkyvyyden olevan huipussaan.
Tänään aamulla tsekkasin uteliaisuudesta johtuen twiitin kokonaisnäkyvyyden. Twitter mahdollistaa moisen toiminnon, kun seuraajia on tarpeeksi. Twiittini oli nähty joulupäivään kello 12.35 mennessä 993 kertaa.
993 kertaa. Siinä käytännössä maksimaalinen kirkollinen Twitter-näkyvyys. Ei paljon mitään. Piiri pieni pyörii.
Kirjoittaja tekee käytännöllisen teologian pro gradu -tutkielmaa twaarnoista.
Minulla twitter on jäänyt vähäiselle käytölle. En ole oikein sisäistänyt sitä juttua. #twaarnat ovat pääasiassa niitä twiittejä, joita sinne kirjoitan. En ole myöskään verkostoitunut siellä isosti. Ilmeisesti se tarvitsisi juuri laajan seuraajapiirin ja erittäin aktiivista lähes reaaliaikaista osallistumista. En vaan jaksa olla niin kokoaikaisesti somessa kiinni. Puhelimella varsinkaan en netissä sählää muuten kuiten tarkistan sähköpostin.
Kuulemme varmaankin gradustasi jotakin, kun se valmistuu?