Uskontojournalismi on löytänyt paikkansa myös työnhakuilmoituksissa. Enää se ei ole pelkästään akateeminen, mediatukijoiden käyttämä termi. Tai kirkollisen toimittajien sisäpiiriin itseymmärryksen ilmaus.
Asiasta kertoo Uskontojournalismi-blogi
Kuva-arvoitus: minkä uskonnon rakennus on kyseessä?
Vastaus: islamin – moskeija Hurghadassa Egyptissä. Kuva: Olli Seppälä
>Kustaa Vaasan hallinnosta seurasi kirkon tekemän opetuksen, sosiaalityön yms. taantuminen noin sadaksi vuodeksi>>>
K. II A. sitten jo toteutti laajan hallinnollisen uudistuksen ja perusti kouluja ja oikeuslaitoksia.
Ihmisystävällisyyden lisääntyminen humanismin hengessä kirkkokuntien ansiota? Kannattanee tutustua tri Ingen kirjaan Christian Ethics and Moral Problems, Lontoo 1932.
Pekka
William Ralph Inge ,1860–1954, perusteli syntyvyyden sääntelyä, koska pelkäsi että työväestö lisääntyy niin nopeasti että se pian tulee keskiluokkaa suuremmaksi.
Hän yritti esittää myös sellaista että yhteiskunta voisi ratkaista kenellä on oikeus hankkia lapsia.
Mainitsemasi kirja muuten näki päivänvalon ensi kerran jo 1930.
Jotta tämän ketjun alkuperäiseen tekstiin saadaan sopiva esimerkki, tarkastelkaamme sukulaiskansamme komien kirjallisuuden historiaa:
1800 -luvulla komin kielisen kirjallisen kulttuurin heräämiseen vaikuttivat erityisesti papit ja opettajat.
”Ensimmäiset äidinkielistä runoa kirjoittaneet komit olivat Vologdan hengellisessä seminaarissa, Pohjjois-Venäjän vanhassa, jo 1730 perustetussa oppilaitoksessa koulutuksensa saaneita pappeja. Pjotr Klotškov (1831-1953) — ” (Raija Bartens Käenkukuntayöt. Komien lyriikkaa. 1984)
Raamattu sanoo: ”Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen. Älä siis häpeä todistusta Herrastamme” (2Tim. 1:7, 8a). Hengellinen rohkeus perustuu Jeesuksen uskon salaisuuteen puhtaassa omassatunnossa. Jumalan voima on rakkauden ja totuuden ja terveen mielen voimaa, joka aina rakentaa meitä itseämme. Niinpä sydämen usko Jeesukseen kestää vastustuksen ja vainotkin. Kun sydämessämme on Jumalan Sana elämänvoimana, niin emme kiellä Jeesuksen Nimeä.