Tavoitteiden onnistumista on arvioitava huolella. Luovia ratkaisuja, ideoita ja kouluttautumista tarvitaan johtamisessa. Kun perustuslaki huomioidaan, päätösten selittelyt jäävät vähemmälle. Kysymysten ratkaisuissa on mietittävää, jos päätösten kohdalla puuttuu johdonmukaisuus.
Tutkimustyössä saatava arvostus on tärkeä. Terveydenhuollon asioissa on hallittava hyvin covid-19:n haasteet. Tapahtumia seuratessa on tullut esille, että on löydettävä sopiva rokote. Tässä kohdassa muistetaan asia, joka on yhteydessä tavoitteiden arviointiin. Jos toiminta sujui huononlaisesti, palkkaa oli mahdollista pienentää.
Kiinnostuneina ja huolestuneina seurataan, miten Suomen hyvinvointiasiat järjestyvät maailman terveyspoliittisessa tilanteessa. Päätöksenteon laatua on mietitty, kun maamme rajat ovat sulkeutuneet, avautuneet ja asioiden järjestämisessä on tapahtunut muutoksia.
Yhteiskunnan päätöksentekoa koskettaa arvioitava toiminta. Perustellusti voidaan kysyä, miten tasapuolisesti kohdellaan eri väestöryhmiä. Turvallisuutta koskevien kysymysten ratkaisut ovat ajankohtaisia ja vaativat onnistunutta sisältöä. Tärkeä on pohtia haastavaa kysymystä, miten luotettavien käsien ohjaamana laivamme seilaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan merillä.
Päätöksentekoa koskevien tilanteiden ratkaisuista tehdään johtopäätöksiä. Yhteiskunnan asioita on suunnattava, kun koulutetaan tarvittavaa ammattihenkilöstöä. Aiheellista on kysyä, millaiset ovat kansalaisiin kohdistuvat terveysvaikutukset, kun ympärillä ovat vaikuttamassa covid-19:n mukaiset olot.
Yhteiskunnan kehittämisessä kysytään aiheellisesti, millaisella päätöksenteolla ulko- ja sisäpolitiikan asiat hoidetaan. Asioiden onnistuminen merkitsee sitä, että voimia suunnataan hyvän tekemiseen ja estetään eriarvoistumista. Kulttuurin sisällöllisten kysymysten ratkaisujen löytäminen on tärkeää.
Yhteiskunnan toimintaa ja asioita arvioitaessa on kysytään, millä tavoin koronatilanne on vaikuttanut ja heijastunut hyvinvoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen.
Palvelujen kohdalla mietitään, millaiset ovat opiskelujärjestelyt yhteiskunnassa. Ohjelmat uudistuvat ja laitteet vanhenevat. Oppikirjat ovat vähentymässä, ja digivälineet ovat tulleet tilalle. Markkinoijat voisivat olla tukemassa ja auttamassa hankinnoissa. Tietokoneratkaisuja tarvitaan, sillä yhä enemmän on ollut ajankohtaista toimia kotiympäristön kautta. Etäyhteyksien kautta pidetyt kokoukset ovat tulleet tutuiksi.
Hyvää isänpäivää ja menestystä yhteiskunnan toiminnoille.
Terveisin
YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi
Suomen tietokirjailija
Kuopio