Elefteria Apostolidou on Vuoden pappi 2023

Vuoden 2023 pappi on Elefteria Apostolidou, 30. Valinnan on tehnyt Suomen kirkon pappisliiton hallitus.

Järvenpäästä kotoisin oleva Apostolidou on Porvoon ruotsinkielisen tuomiokirkkoseurakunnan pappi. Hän on syntyperältään kreikkalais-suomalainen.

Åbo Akademista teologian maisteriksi valmistunut Apostolidou vihittiin papiksi 2019 syksyllä Porvoon ruotsinkieliseen tuomiokirkkoseurakuntaan. Hän vastaa seurakunnan aikuistyöstä.

Apostolidou on kehittänyt työssään erityisesti naisten toimintaa ja seurakunnan näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Hän on myös mukana evankelis-luterilaisen kirkon ruotsinkielisessä tiimissä, joka suunnittelee ajankohtaisia somesisältöjä kirkon eri kanaviin. Lisäksi hän on tuonut esille Liikkuva seurakunta-toimintamallia järjestämiensä kaupunkipyhiinvaellusten kautta.

Monikulttuurisuus on Apostolidoulle tärkeä arvo. Hän on Suomen ensimmäinen kansainvälinen bibliodraamaohjaaja. Hän käyttää bibliodraamaa muun muassa rippikoulutyössä ja järjestää työpajoja seurakuntalaisilleen.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkon kulttuuripalkinnon saavat muusikko Jukka Leppilampi ja tapahtumatuottaja Jukka Ahokas
Seuraava artikkeliKärsivällisyyttä, sillä Kotimaa.fi uudistuu parhaillaan

Ei näytettäviä viestejä