Ilkka-Pohjalainen: Vaasan suomalaisessa seurakunnassa pienoinen eropiikki – muutama vaihtoi seurakuntaa

Vaasan kirkko. Kuva: Wikimedia commons

Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Teijo Peltola linjasi jokin aika sitten, ettei seurakunta tee Seta-yhteistyötä eikä järjestä sateenkaarimessuja. Aiheesta uutisoitiin syyskuun alussa monessa eri mediassa ja myös Kotimaa haastatteli Peltolaa. Peltolan haastattelun pääset lukemaan tästä.

Peltolan linjausta on seurannut polveileva keskustelu, ja joukko seurakuntalaisia on laatinut myös seurakuntalaisaloitteen sateenkaaritoiminnan tulevaisuudesta.

Ilkka-Pohjalaisen tekemän selvityksen mukaan Vaasan suomalaisesta seurakunnasta erosi Peltolan linjauksen tultua julkisuuteen noin 32 ihmistä viikon aikana. Edellisellä viikolla kirkosta erosi 8, joten eropiikin voi olettaa johtuvan seurakunnan sateenkaarilinjauksesta. Vastaavaa piikkiä kirkkoon liittymisissä ei linjauksen myötä näkynyt, sillä edeltävällä viikolla kirkkoon liittyi 6, ja Peltolan päätöksen julkitulon jälkeisellä viikolla vain 3.

ILKKA-POHJALAISEN uutisessa kerrotaan myös Vaasan ruotsalaisen seurakunnan saaneen kyselyitä siitä, voiko suomalaisen seurakunnan jäsen liittyä ruotsinkieliseen seurakuntaan. Perjantaihin 13.9. mennessä 5 Vaasan suomalaisen seurakunnan jäsentä oli liittynyt Vaasan ruotsalaiseen seurakuntaan.

Kotimaan saaman tiedon mukaan seurakunnan vaihtaminen onnistuu omalla ilmoituksella, kunhan asuu seurakunnan alueella. Sitä, onko äidinkieli suomi vai ruotsi, ei tarkemmin valvota.

Lue myös:

Vaasassa tehdään seurakuntalaisaloite sateenkaaritoiminnasta

Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra: Sateenkaarimessut eivät ole seurakuntamme omaa toimintaa – työntekijät voivat osallistua vapaaehtoisesti ruotsalaisen seurakunnan sateenkaarimessuihin

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLiedon seurakunta toivoo patsaitaan takaisin – Turun museokeskus ei innostu asiasta
Seuraava artikkeliTuhat merkkiä taivaasta: Opetelkaa tekemään hyvää, tavoitelkaa oikeudenmukaisuutta

Ei näytettäviä viestejä