Kolehtikohteet vuodelle 2025 hyväksyttiin – lähetystyö ja kansainvälinen diakonia jälleen keskiössä

Kuva: Olli Seppälä

Kirkkohallituksen täysistunto on 17.9. hyväksynyt Turun arkkihiippakunnan, Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin ja Espoon hiippakuntien. hiippakuntien vuoden 2025 päiväjumalanpalveluksissa kerättävien kolehtien kohteet. Kolehtikohteet määrätään uudelleen vuosittain.

Lähetystyö ja kansainvälinen diakonia ovat suurin kolehtiryhmä, kuten aiemminkin. Rahankeräyslaki ei anna lupaa jatkossakaan etäkolehtien keräämiseen, vaan kolehti voidaan kerätä ainoastaan jumalanpalvelukseen paikan päällä osallistuvilta. Vaikka monet osallistuvat jumalanpalveluksiin esimerkiksi striimiin välityksellä, eivät he rahankeräyslain mukaan saisi antaa kolehtia. Kirkkohallitus painottaa tiedotteessaan, että verkkoyhteyksien kautta jumalanpalveluksiin osallistuvia ei saisi kehottaa osallistumaan kolehtiin.

Katso lista vuoden 2025 kolehtikohteista tästä.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTaiteilija Teemu Mäki tunnustautuu Jeesus-faniksi ja ateistiksi – miksi Jumalan käsite seuraa taiteilijaa?
Seuraava artikkeliTaipaleen seurakunta avasi tilansa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiin

Ei näytettäviä viestejä