Piispa Mari Parkkinen on valittu Suomen Lähetysseuran hallituksen puheenjohtajaksi

Mikkelin hiippakunnan piispa Mari Parkkinen. Kuva: Kirkon mediapankki / Kalervo Pöykkö

Suomen Lähetysseuran hallitus valitsi tiistaina keskuudestaan Mikkelin hiippakunnan piispan Mari Parkkisen, 53, puheenjohtajaksi emerituspiispa Simo Peuran tilalle. Peura on ollut hallituksen puheenjohtaja kesäkuusta 2021 lähtien.

Lähetysseuran hallitusta on perinteisesti johtanut piispakunnan edustaja.

– Lähden työhön kiitollisena ja nöyrin mielin. Jo ensimmäinen vetämäni hallituksen kokous tänään oli positiivinen ja tulevaisuuteen suuntaava. Vaikeiden aikojen jälkeen on tunne, että nyt Lähetysseurassa mennään vahvasti eteenpäin, Parkkinen sanoo Lähetysseuran tiedotteessa.

Parkkinen toimi vuosina 2014–2017 Lähetysseuran pappina Jerusalemissa. Hänen väitöskirjansa aihe nousi työstä Jerusalemissa ja käsitteli palestiinalaiskristittyjen hengellistä elämää kriisien keskellä. Parkkinen väitteli teologian tohtoriksi vuonna 2021.

– Lähetysseuralla on aina ollut suuri merkitys elämässäni. Ensimmäinen muistoni Lähetysseurasta on jo Vatialan alakoulusta Kangasalla, jossa kävi lähetystyöntekijä Afrikasta kertomassa työstään. Siitä jäi kipinä pienen tytön mieleen, että ehkä minäkin joskus pääsen lähetystyöntekijäksi. Mutta omaan lähtöön työalueelle meni vielä 40 vuotta. Jumalan aikataulu on Jumalan aikataulu, Parkkinen toteaa.

Parkkinen näkee tiedotteen mukaan tärkeäsi vahvistaa Lähetysseuran näkyä olla hengellinen, evankelioiva lähetysjärjestö.

– Lähimmäisenrakkauden ja yhdessä tekemisen lähtökohdista haluaisin olla viemässä Lähetysseuraa entistä enemmän kuuntelevaan, avoimeen ja vuorovaikutteiseen suuntaan, hän sanoo.

Lähetysseuran hallitukseen kuuluu Parkkisen lisäksi Sari Anetjärvi Espoon hiippakunnasta, Leena Kairavuo Turun arkkihiippakunnasta, Pia Kummel-Myrskog Porvoon hiippakunnasta, Ami Lainela Helsingin hiippakunnasta, Aleksi Murtojärvi Lapuan hiippakunnasta, Juha Nivala Oulun hiippakunnasta, Jussi Peräaho Lapuan hiippakunnasta, Terttu Pohjolainen Mikkelin hiippakunnasta, Sampo Untamala Helsingin hiippakunnasta, Sakari Vanhanen Tampereen hiippakunnasta ja Tiina Wiberg Kuopion hiippakunnasta.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

                                                                      

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispa Matti Repo Piispan kyselytunnilla: Ei ehkä kyllin selvästi nähdä, että seuraava esitys voi sitten olla sellainen, joka ei enää tarjoa tilaa
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Mikkelinpäivää on laimennettu alkuperäisestä, mutta jokainen voi olla enkeli näinä aikoina

Ei näytettäviä viestejä