Mysteerikuva: Kenen kanssa ja missä tilaisuudessa UKK juo kahvia?

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei käy ainakaan kunnolla ilmi keitä kuvassa on, eikä missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut kuvan arvokkaasta tilaisuudesta. Arkistonhoitajan lisäksi kaikki tunnistanevat tasavallan presidentti Urho Kekkosen. Entä keitä muita on kutsuttu kahvitteluun, ja mikä on tilaisuus?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva ja lehden numero, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Voit myös lähettää postia osoitteeseen Kotimaa, Eteläranta 8, PL 279, 00131 Helsinki.

Vastaus Kotimaan numerossa 38 julkaistuun Mysteerikuvaan:

Arkistonhoitaja kiittää lukijoita poikkeuksellisen monista vastauksista. Mysteerikuvassa ollaan Missio Helsinki -tapahtumassa vuonna 1987 Olympiastadionilla. Pääpuhuja Billy Grahamia (vas.) tulkkaa Kalevi Lehtinen.

Jari Nurmi kirjoitti vastauksessaan, että vanhaksi itsensä totisesti tuntee, kun Kotimaa-lehden toimituskin nykyään jo kyselee, mistä on tämän kertainen mysteerikuva.

Jari Nurmi jakaa vastauksessaan seuraavan muiston: ”Missio-viikon perjantaiaamupäivällä oli Tuomiokirkossa papeille tarkoitettu tilaisuus. Kirkko oli tupaten täynnä. Puheessaan Graham kertoi tarinan Englannista II maailmansodan jälkeiseltä ajalta, miten pääministeri Winston Churchill oli kutsuttu kouluvierailulle. Hänen saapuessaan jännitys kohosi, mitä tuo kuuluisuus puhuisi. Niin hän aloitti: ”Älkää koskaan luovuttako! Älkää koskaan! Älkää koskaan! Älkää koskaan!” – Ja siihen hän lopetti.

Ja Graham lopetti myös: ”Älkää tekään koskaan luovuttako!” Ja hän kehotti meitä seisaalleen nousten uudistamaan kutsumuksemme. Se oli virka-urallani aivan ainutlaatuinen, väkevä hetki kollegojen joukossa! Miten monesti olenkaan puheissani myöhemmin tuota tarinaa toistellut!”

Niilo Niskanen Nurmeksesta muistelee: ”Olin itse yleisössä kuuntelemassa saarnaa. Tulomatkalla kuuntelin radiosta, kun Seppo Räty voitti kultaa keihäänheitossa.”

Seppo Räty voitti kultaa vuonna 1987 Rooman MM-kisoissa.

Johanna Sandberg kertoo, ettei itse ollut paikalla ”mutta kampanja oli niin vaikuttava, että yhä nykyään 40 vuotta myöhemmin kohtaa siellä uskoon tulleita tai tapahtumasta alkunsa saaneiden raamattupiirien jäseniä.” 

Monissa vastauksissa kerrottiin paikalla olosta ja hienosta tunnelmasta sekä uskoon tulemisen kokemuksista.

Osa kuvan herättämään keskusteluun osallistuneista suhtautui kriittisemmin Missio Helsinkiin.

Sirkku Nyström muistutti viisaasti: ”Oli todella hienoa päästä näkemään Graham, koska niin monelle hänen julistuksensa sopi ja kosketti. Luojan luo on monenlaisia teitä ihan kuin meitä luotujakin on moneen lähtöön.”

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Videon välityksellä voin kohdata Jumalan” – Jyväskylän seurakunta tuottaa omia videoituja hartausohjelmia
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Lähi-idän kaaos syvenee

Ei näytettäviä viestejä