Duudson-hyväntekeväisyydellä myös itsekäs motiivi: Hyvä olo

DuudsonitTekoja-kampanjaan, koska haluavat taata kehitysmaiden nuorille samoja mahdollisuuksia, joita ovat itse saaneet.

Äärimmäisistä stunt-henkisistä tempuistaan tunnetut Duudsonit ovat viime aikoina olleet aktiivisesti mukana hyväntekeväisyydessä, edellisen kerran Ylen Nenäpäivässä. Jarno Laasola (kuvassa oikealla) kertoo miesten lähtevän mukaan sellaisiin kampanjoihin, joihin he itse uskovat. Tosin viime syksynä tuli vastaan sellainen tilanne, ettei heitä huolittu mukaan koulukiusaamista vastustavaan kampanjaan.

– Meidän imago ei kuulemma sopinut tällaiseen koulukiusaamiskampanjaan.

Nyt Duudsonit ovat kuitenkin mukana Kirkon Ulkomaanavun Tekoja -kampanjassa, jonka avulla halutaan tarjota kehitysmaiden nuorille mahdollisuus koulutukseen, ammattiin ja toimeentuloon. Nuoret ovatkin lähellä Duudsoneiden sydäntä.

– Tämän kymmenvuotisen Duudson-uran aikana on oppinut arvostamaan sitä, kuinka paljon on itse saanut, ja miten hyvistä lähtökohdista täällä on ponnistettu. Haluamme jakaa sitä hyvää eteenpäin, sanoo Jarppi Leppälä (kuvassa vasemmalla).

Jarno Laasola kertoo, että mukana on myös itsekäs motiivi. Duudsonit tuli taloon -televisio-ohjelman myötä miehet ovat huomanneet, että hyvän tekemisestä tulee itselle hyvä olo.

Maailman 1,2 miljardista 15–24-vuotiaasta nuoresta lähes 90 prosenttia asuu kehitysmaissa, joissa he kasvavat sodan ja muiden kriisien varjossa. Mahdollisuuksia koulutukseen ei varsinkaan konfliktivaltioissa ole, ja työttömyysluvut ovat hurjia.

Kirkon Ulkomaanavun Tekoja -kampanja parantaa kehitysmaiden nuorten asemaa ja antaa heille mahdollisuuden koulutukseen ja ammattiin. Seurakuntatyötä silmällä pitäen kampanjaan liittyy myös ideapaketti, joka sisältää muun muassa hartausaineiston, oppituntimateriaalin ja valokuvanäyttelyn.

(Videon ja valokuvan kuvaaja: Timo Utterström) 

Katso nuorisomedia Fleimin video!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMinisteri: Vanhuutta kohtaan asenteellisuutta ja jopa pelkoa
Seuraava artikkeliSavonlinnan seudulle ehdotetaan isoa seurakuntaliitosta

Ei näytettäviä viestejä