Jenni Haukio puheenjohtajaksi kirkon Kulttuuriasioiden neuvottelukuntaan

Jenni Haukio. Kuva: IMAGOIMAGESSTOCK / LEHTIKUVA

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon yhteistä hallintoa hoitava Kirkkohallitus on perustanut Kulttuuriasioiden neuvottelukunnan edistämään kirkon kulttuurialan näkyvyyttä ja verkostoitumista kulttuuritoimintakenttään yhteistyökumppanina. Neuvottelukunnassa on mukana 10 merkittävää kulttuurivaikuttajaa. Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii tohtori Jenni Haukio

Kirkko on merkittävä kulttuuritoimija useilla kulttuurin aloilla. Erityisen suuri rooli kirkolla on Suomen musiikkielämässä. Musiikin lisäksi seurakunnissa näyttämötaide on olennainen osa nuorten toimintakulttuuria. Kirjallisuuden kautta voidaan luontevasti ilmaista katsomuksellisia pohdintoja.

Seurakunnat ovat myös aktiivisia kuvataidehankkijoita. Samalla niissä tarjoutuu mahdollisuuksia itse tekemiseen esimerkiksi ikonimaalauksen parissa. Arkkitehtuurin saralla vaalitaan arvokasta kulttuuriperintöä ja uudisrakentamisessa pyritään korkeatasoisiin arkkitehtuuriratkaisuihin. 

Neuvottelukunnan muut jäsenet ovat: Rosa Meriläinen, pääsihteeri, Kulta ry, Riitta Kaivosoja, ylijohtaja, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Hannu-Pekka Björkman, näyttelijä, kirjallisuus ja näyttämötaide, Pauliina Lerche, muusikko, lasten musiikkikulttuuri, Sami Ylisaari, kulttuurijohtaja, Oulun kaupunki, Aarne Pelkonen, ooppera- ja konserttilaulaja, Pilvi Kalhama, johtaja, Emma-taidemuseo, Aulikki Mäkinen, tuomiorovasti, Turun Tuomiokirkkoseurakunta, Juha Itkonen, kirjailija ja Sören Lillkung, toimitusjohtaja, Svenska Kulturfonden

Neuvottelukunnan yhteyshenkilönä toimii Kirkkohallituksen asiantuntija Juha Luodeslampi. Neuvottelukunnan toimikausi päättyy 31.5.2028. 

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOskar Merikanto toi kirkkomusiikkiin eurooppalaisia vaikutteita
Seuraava artikkeliKolumni: En ihmettele ilmastoaktivistien protestointikeinojen koventumista

Ei näytettäviä viestejä