300 seurakuntalaista vaatii Vaasan suomalaista seurakuntaa järjestämään sateenkaarimessuja

Vaasan kirkko. Kuva: Wikimedia commons

Vaasan suomalainen seurakunta on ottanut maanantaina vastaan seurakuntalaisilta tulleen aloitteen, jossa halutaan seurakunnan järjestävän sateenkaarimessuja ja laativan sateenkaaritoiminnalle periaatteet. Allekirjoittajana on 300 nimeä.

– On arvokasta, että seurakunnassamme keskustellaan aloitteen aihepiiriin liittyvistä asioista ja kaikkien vaasalaisten hengellisestä hyvinvoinnista. Tiedostan, että aihepiiri jakaa mielipiteitä, kirkkoherra Teijo Peltola toteaa seurakunnan tiedotteessa.

Peltola korostaa myös, että Vaasan suomalaisen seurakunnan tilaisuuksiin kaikki ovat tervetulleita ja ne ovat kaikille turvallisia tilaisuuksia.

– Jos jotain muuta ilmenee, on siihen puututtava.

Kotimaalle Peltola kertoo toimivansa aloitteen esittelijänä seurakuntaneuvostolle. Seuraava seurakuntaneuvoston kokous pidetään 6.11., ja aloite merkitään siellä tiedoksi ja siirretään valmisteluun.

Valmisteluun Peltola arvioi kuluvan työntilanteesta riippuen ehkä kaksi kuukautta. Valmistelu tarkoittaa käytännössä vastausten laatimista aloitteesta nouseviin kysymyksiin.

Vaasassa seurakuntalaiset ryhtyivät laatimaan aloitetta, kun kirkkoherra viime kesäkuussa linjasi, että sateenkaarimessut eivät ole Vaasan suomalaisen seurakunnan toimintaa.

Peltolan mukaan suomalaisella seurakunnalla ei ole ollut yhteistyösopimusta eikä hallinnollista päätöstä jumalanpalvelusyhteistyöstä Vaasan Seta ry:n kanssa. Sen sijaan Vaasan ruotsinkielinen seurakunta järjestää kaksikielisiä sateenkaarimessuja, joihin suomalaisen seurakunnan papit ja kanttorit voivat Peltolan mukaan osallistua.

Lue myös

Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra: Sateenkaarimessut eivät ole seurakuntamme omaa toimintaa – työntekijät voivat osallistua vapaaehtoisesti ruotsalaisen seurakunnan sateenkaarimessuihin

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMuistamme: Lyyli Maximkova 1933-2024
Seuraava artikkeliNäkökulma: Paavi Franciscus ja tie(t) taivaaseen

Ei näytettäviä viestejä