Sana soi Stadissa keväällä: Messias-oratoriossa ainakin 750 laulajaa

Viiden vuoden välein järjestettävät Kirkon musiikkijuhlat järjestetään ensi keväänä Helsingissä 19.–21.5. Niitä vietetään samaan aikaan, kun Turussa juhlitaan reformaation juhlavuotta ja kokoonnutaan Kirkkopäiville.

Musiikkijuhlien päätapahtumapaikkana on Senaatintori. Tapahtuma huipentuu lauantai-iltana G.F.
Händelin
Messias-oratorioon, jota laulamaan on tähän mennessä ilmoittautunut jo 750 laulajaa. Suurkuoroa ja Lohjan kaupunginorkesteria johtaa Seppo Murto.

Esitykseen toivotaan kaikkiaan noin 1 500 laulajaa. Tervetulleita ovat kuorot kaikkialta Suomesta mutta myös yksittäiset laulajat ja ryhmät. Ilmoittautuminen päättyy 31.10. Kuoroille on oma ilmoittautumislomakkeensa ja yksittäisille laulajille omansa.

Koska kyseessä on ulkoilmakonsertti, on teosta lyhennetty reiluun tuntiin. Teoksen opettelu tapahtuu itsenäisesti ja osallistumalla helmi-maaliskuussa alueellisiin harjoituksiin.

Perjantaina useat kuorot osallistuvat Nostalgiakonserttiin, jonka ohjelmisto on valikoitunut kanttoreille ja kuorolaisille järjestetyssä äänestyksessä. Konsertissa kuullaan muun muassa Ilkka Kuusiston, Kaj-Erik Gustafssonin, Pekka Kostiaisen ja Maria Laakson säveltämää hengellistä musiikkia.

– Senaatintorin kansallismaisemassa laulaminen yhdessä monen sadan laulajan kanssa on aivan ainutlaatuinen kokemus, lupaa juhlien pääsihteeri Sanna-Maarit Hakkarainen.

Sunnuntaina puolestaan kokoonnutaan puolilta päivin torimessuun Senaatintorille. Juhlamessussa saarnaa piispa Irja Askola ja liturgina toimii Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi. Messussa kuullaan kaikki Kirkon musiikkijuhlien 2017 tilaussävellykset.

Päävastuu juhlajärjestelyistä on Helsingin seurakuntayhtymällä ja Kirkkohallituksella. Musiikkijuhlille ilmoittaudutaan tapahtuman verkkosivujen kautta. Marraskuun loppuun mennessä mukaan ilmoittautuneet ryhmät saavat osallistujapassinsa alennettuun hintaan.

Tapahtuman ohjelmassa on huomioitu aikuisten osallistujien lisäksi myös lasten ja nuorten musiikkiryhmät, jotka voivat osallistua Musiikkijuhlille alennettuun hintaan.

Kirkon musiikkijuhlat löytyvät myös Facebookista.

Ensimmäisiä kirkkomusiikkijuhlia – tuolloin kirkkolaulujuhlia – vietettiin vuonna 1927 Tampereella. Viimeksi Kirkon musiikkijuhlia vietettiin Jyväskylässä keväällä 2012.

Kuva: Pentti Mansukoski

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSisäministeri Risikko: ”Tarvitsemme maahanmuuttotoiminnassa yhteistyötä, muuten emme selviä”
Seuraava artikkeliMaailmaa muuttamassa: ”Löysin Changemakerista myös aviomieheni”

Ei näytettäviä viestejä