Diakin uusi kampus – katso video

Diakonia-ammattikorkeakoulun eli Diakin uusi kampusrakennus Helsingissä on moderni ja houkuttelee opiskelemaan.

Kampus sijaitsee virallisesti Kalasatamassa, sen äärimmäisessä laidassa miltei kiinni Arabianrannassa. Toiminta kampusrakennuksessa alkoi tämän vuoden alussa.

Kampusrakennus on pitkän suunnittelun tulos. Matkan varrella suunnitelmiin on tullut muutoksia, eikä esimerkkisi vuonna 2011 suunniteltu yhteinen kampusalue läheisen ruotsikielisen ammattikorkeakoulun Arkadan kanssa toteutunut, vaikka yhteistyötä niiden välillä onkin.

Kampusrakennuksen omistaa OP-Pohjola ja Diak on siellä vuokralaisena. Rakennuksen on suunnitellut Diakin tarpeisiin arkkitehtitoimisto Stefan Ahlman. Suunnitteluun ovat yhteisöllisen prosessiin kautta osallistuneet kaikki diakilaiset.

Rakennuksen pinta-ala on 7500 neliömetriä. Kustannusarvio oli 23 miljoonaa euroa, mutta se alittui ja loppusummaksi tuli 19,7 miljoonaan euroa. Laite- ja kalustohankintoihin meni noin kaksi miljoonaan euroa.

Opiskelijoita on 1500 ja henkilökuntaa noin 150.

Talossa on sekä kristillinen kappeli sekä moniuskontoinen hiljentymishuone.

Diakin kalasataman kampus yhdisti Helsingin, Järvenpään ja Kauniaisten toimipisteiden toiminnot yhden katon alle.

6.3. nähdään televisiossa Diakin juhlamessu (taltioitu 10.2.) läheisestä Paavalin kirkosta. Saarnaajana on piispa Irja Askola ja musiikista vastaa Higher Ground -kuoro.

Lue myös:

Diak ja kirkko

Diakin kampus sai oman kappelin

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKosiopäivästä evästä arkirakkauteen
Seuraava artikkeliKirkon töistä harvoin potkut rikkomuksien vuoksi

Ei näytettäviä viestejä