Kultainen sääntö-palkinto presidentti Tarja Haloselle

Vuoden 2010 Kultainen sääntö -palkinto on myönnetty tasavallan presidentti Tarja Haloselle. Palkinnon perusteluissa todetaan, että presidentti on edistänyt ansiokkaasti kulttuurien ja uskontojen välistä vuoropuhelua niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Presidentti Halonen kutsui niin sanottujen. Aabrahamin uskontojen johtajat koolle syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen. Presidentin aloitteesta Suomen uskontojen johtajat ovat tavanneet säännöllisesti vuodesta 2001 lähtien.

Halonen on lisäksi antanut tukensa Sivilisaatioiden Allianssin työlle. Tämän Espanjan ja Turkin hallitustasolta lähteneen dialogihankkeen kaksi päätavoitetta on parantaa länsimaiden ja muslimimaailman suhteita ja vahvistaa monenkeskistä kansainvälistä järjestelmää.

– Presidentti Tarja Halonen on tuonut puheissaan esille gender-kysymyksiä ja näin hän on muistuttanut maailman johtajia naisten aseman huomioimisen tärkeydestä dialogiprosesseissa, kiittää Suomen uskontodialogi-verkoston koordinoija Heidi Rautionmaa.

Hänen mielestään naisten roolin näkeminen on myös arvostus ruohonjuuritason toiminnalle.


FAKTA

Kultainen sääntö – palkinnon jakaa Suomen uskontodialogi-verkosto, johon kuuluvat URI:n Helsingin Uskontojen Foorumi, Religions for Peace Suomen naisverkosto, Kaupunki yhteisönä ry. sekä kansainvälinen toimija Uskot ilman rajoja ry. Verkosto on kumppanuudessa Maailman Uskontojen Parlamentin kanssa, joka on nimennyt Helsingin yhdeksi Parlamentin Rauhan kaupungiksi. Viime vuonna palkinnon sai emeritusprofessori Reijo E. Heinonen. Palkinto myönnetään uskontodialogiviikolla, YK:n kansainvälisenä rauhanpäivänä 21.9.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Helvettiopetuksessa pitäydyttävä piispainkokouksen linjoihin”
Seuraava artikkeliTulkaa kaikki -liikkeellä omat listat

Ei näytettäviä viestejä