KD Naiset: Arhinmäki ei kunnioita sananvapautta

KDNaisetKotimaa24:n uutisoimaa kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen ratkaisua jättää Kansanlähetys ja SLEF (Svenska Lutherska Evangliföreningen i Finland r.f.) ilman valtakunnallisille nuorisotyötä tekeville järjestöille tarkoitettua tukea. Arhinmäen mukaan kampanja olisi ollut nuorisolain vastainen. Sen keskeisiä arvoperusteita ovat yhteisöllisyys, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ja siksi tukia ei myönnetty.

KD Naiset ei pidä ratkaisun perusteita hyväksyttävinä. Ensinnäkään SLEF ei ole ollut edes mukana koko kampanjan järjestämisessä. Heidän mukaansa ennen muuta sanan- ja uskonnonvapautta vaalivassa maassa on täysin kestämätöntä perustaa ratkaisu tällaisiin argumentteihin, joilla rangaistaan nimenomaan yksilön omaan kokemukseen perustuvan asiallisen sanan- ja uskonnonvapauden käyttämisestä.

Tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja suvaitsevaisuutta ei kristillisdemokraattisten naisten tiedotteen mukaan myöskään voi olla se, että yksilön seksuaalisen suuntautumisen muuttumista homoseksuaalisuudesta heteroseksuaalisuuteen – tai ainakaan siitä julkisesti kertomista – ei pidetä valtiovallan taholta sallittuna, mutta toisinpäin kyllä. Tällaista suhtautumista on pidettävä vakavasti yksilön kokemusta väheksyvänä ja sen kieltävänä. KD Naiset katsoo, että ministerin on viipymättä harkita ratkaisunsa perusteet uudestaan.

Ministeriöstä vastataan, että rahoituksen epäämisessä ei ollut kysymys ainoastaan Älä alistu! -kampanjasta, vaan päätös on tehty laajemmalla katsannolla. Vaikka SLEF ei ollut mukana itse kampanjassa, esimerkiksi Vantaan seurakuntien lähetysjärjestöille tekemän kyselyn perusteella se kannattaa ministeriön tulkinnan mukaan kampanjan edustamaa eheytymisajattelua. SLEF ei ole myöskään irtisanoutunut kampanjassa mukana olleen sisarjärjestönsä SLEY:n kannasta.

Kansanlähetys sai viime vuonna nyt evättyä avustusta 64 000 ja SLEF 8000 euroa. Myöhemmin keväällä opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa yleisavustuksia valtakunnallisille nuorisojärjestöille. Älä alistu!- kampanjassa mukana ollut Opiskelija- ja koululaislähetys (OPKO) sai kyseistä tukea viime vuonna 92 000 euroa. Ministeriön mukaan tälläkin jakokierroksella sovelletaan samaa jakoperiaatetta kuin viime viikolla tehdyssä.

Lue myös: Yhteys Älä alistu! -kampanjaan vei ministeriön tuet järjestöiltä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispapaneelista vääntöä kulisseissa
Seuraava artikkeliSauli Niinistö Suomen presidentiksi

Ei näytettäviä viestejä