Leena Veikkolan mukaan kyse on väärinymmärryksestä.
– Takuu-säätiön pienlainat eivät ole pikavippejä. Kyse on sosiaalisesta lainasta, jota haetaan ja josta tehdään velkakirja. Ihminen tavataan kasvokkain, häneen pidetään yhteyttä ja hänellä on tukihenkilö. Maksuaikaa on kaksi vuotta. Tässä puhutaan aivan eri asiasta, Veikkola sanoo.
Myös Takuu-Säätiön lainojen kohderyhmä on valittu Veikkolan mukaan hyvin tarkkaan. Ajatuksena on hänen mukaansa se, että myös pienituloisilla olisi mahdollisuus kohtuuehtoiseen luotonsaantiin.
– Miksi ihmisen, jolla on 700 euron kuukausitulot pitäisi ottaa pikavipin hintainen luotto, Veikkola kysyy.
Hänen mukaansa Takuu-Säätiö on herättänyt perustamisestaan asti intohimoja.
– Myös tässä tilanteessa voi olla kysymys siitä, että he pelkäävät kilpailua, joka vähentäisi heidän tuottojaan. Tarkoituksemme on auttaa ihmisiä, joilla ei ole mahdollisuutta hoitaa pikavippejä.
Yhteisvastuukeräyksen keräysjohtaja Tapio Pajunen toteaa, että termistöongelmiin on törmätty ennekin. Pajunen uskoo, että jos sosiaalisen lainoituksen malli saadaan valtakunnalliseksi ja kattavaksi, siitä tulee iso uhka pikavippifirmoille.
– Hehän pelaavat nimenomaan köyhien kanssa vahvasti siitä syystä, että köyhille ei ole olemassa juuri muita luottokanavia kuin pikavipit, Pajunen sanoo.
(Kuva: Wikipedia)
Katso Vippi.infon uutinen
Ilmoita asiavirheestä