Uusi AlfaTV aikoo toteuttaa SuomiTV:n alkuperäisen idean

Suomessa aloittaa tammikuussa uusi kaupallinen tv-kanava AlfaTV. Kanavalla näkyy jo nyt medialähetystyöhön erikoistuneen lähetysjärjestön IRRTV:n tuottamaa ohjelmaa sekä kymmenosainen raamattuaiheinen tv-sarja The Bible.

Ensi vuonna kanavalla alkavat pyöriä uutiset ja sää. Lisäksi AlfaTV esittää ja tuottaa muun muassa dokumentteja, konsertteja ja yhteiskunnallisia ohjelmia. Suunnitteilla on ohjelmaa myös maahanmuuttajille ainakin venäjän, ruotsin, englannin ja arabian kielillä.

– Aiomme luoda kulttuurikäytävän itärajan yli. Meillä on jo Petroskoissa käynnissä neuvottelut ohjelmavaihdosta. Tavoitteemme ovat kulttuurisia ja kaupallisia, sanoo IRRTV:n viestintäjohtaja Markku Tenhunen.

Tekijöiden mukaan kyseessä on yleiskanava, joka ei lähetä vain kristillistä ohjelmaa. Se rakentaa ohjelmatarjontansa toisin kuin esimerkiksi TV7. AlfaTV:n konsepti on samantyyppinen kuin muutama vuosi sitten toimineella SuomiTV:llä oli määrä olla. Osa omistajistakin on samoja. AlfaTV:n hallituksen puheenjohtajan ja IRRTV:n toiminnanjohtajan Hannu Haukan mukaan SuomiTV:n alkuperäinen idea ei koskaan toteutunut. Hänestä Suomi tarvitsee silti valtakunnallisen kanavan, joka ei sensuroi hengellisiä ohjelmia, mutta esittää niitä hyvällä maulla.

– Etenemme varovasti. Haluamme välttää SuomiTV:n virheitä, Tenhunen ja Haukka sanovat.

AlfaTV:n omistaa suomalainen Brilliance Communications Oy, joka valmistelee osakeantia. Kanava aikoo rahoittaa toimintaansa muun muassa mainoksilla ja myymällä lähetysaikaa perheystävällisille tuotannoille.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKatolinen pappi rehellisenä Antwerpenissä
Seuraava artikkeliKirkon tutkimuskeskuksen suurin apuraha avioliittoteologian tutkimukseen

Ei näytettäviä viestejä