Tamperelaiset saavat uuden seurakuntalehden

Tamperelaiset saavat uuden seurakuntalehden ensi vuonna. Silta-niminen lehti alkaa ilmestyä helmikuussa 2014. Tampereen evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän kustantama ja julkaisema Silta korvaa nykyisen Tampereen Kirkkosanomat -lehden.

– Lehtiuudistuksen tavoitteena on raikastaa ja nykyaikaistaa seurakuntalehden ilmettä ja sitä kautta tavoittaa myös nuorempaa lukijakuntaa uskollisia, ikääntyviä lukijoita unohtamatta, kertoo Tampereen Kirkkosanomien ja tulevan Silta-lehden vs. päätoimittaja Kirsi Airikka.

Lehden päätavoitteita ovat paikallisista asioista ja tapahtumista kertominen, kirkon toimivuuden esille tuominen, keskustelun herättäminen sekä kirkon arvomaailman ilmentäminen.

Silta ilmestyy ensi vuonna 11 kertaa, aina kuukauden alussa, keskiviikkoisin. Seurakuntien tapahtumatiedot julkaistaan erillisenä liitteenä, joka on helppo ottaa talteen.

– Silta sopii mainiosti lehdenkin nimeksi. Se toimii monen asian vertauskuvana, perustelee Harjun kappalainen, pastori Jukka-Pekka Ruusukallio, joka keksi nimen uudelle seurakuntalehdelle.

Tavoitteena oli keksiä lyhyt, mieluiten viisikirjaiminen sana, joka ilmentäisi seurakuntaelämää ja tamperelaisuutta.

– Silta tuli mieleeni, sillä olen elänyt lapsuuteni Tampereen keskustassa, Alarannassa Laukontorin kupeessa. Tammerkoski sekä sillat merkitsevät minulle tamperelaisuutta.

Ruusukallion mukaan silta-sana sisältää teologisia ja kristillisiä vertauskuvia.

– Uuteen nimeen tottuminen vie lukijoilta varmasti aikansa. Tampereen Kirkkosanomat on vahva brändi, mutta se ei nimenä innosta mielikuvitusta. Nyt on kyse uudesta tuotteesta, joka ansaitsee uuden nimen.

Lehti jaetaan ilmaisjakeluna jokaiseen tamperelaistalouteen lukuun ottamatta niitä postiluukkuja, joissa on ”ei mainoksia” -maininta. Jakelusta huolehtivat Kotimaa Oy ja Tampereen Ykkösjakelut Oy.

Kotimaa24 on osa Kotimaa Oy:tä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliDemokraatti: Valtiokirkon asema jakaa demarit
Seuraava artikkeliUlkomaanapu: Emme joutuneet maksamaan Al Shabaabille mitään

Ei näytettäviä viestejä