Papisto äänestänyt laiskasti kirkolliskokousvaaleissa

Ainakin Helsingin ja Espoon hiippakuntien papisto äänesti laiskasti vuoden 2008 kirkolliskokousvaaleissa, kertoo Kirkko ja kaupunki. Helsingin hiippakunnan papeista äänioikeuttaan käytti 64 ja Espoon hiippakunnan papistosta 66 prosenttia.

Muissa hiippakunnissa papiston äänestysprosentit olivat hieman korkeammat, esimerkiksi Oulussa 72 prosenttia, Tampereella ja Lapualla 76 prosenttia.

– Minusta kaikki papit eivät näe riittävän kirkkaasti kirkon viran merkitystä kirkon rakentamisessa. Hallinto ja päätöksentekokin ovat sitä. Tarvitaan terästäytymistä, sillä äänestämisessä on kyse virkaan liittyvästä velvollisuudesta, kommentoi Akavan kirkollisten ammattiliittojen puheenjohtaja Jukka Huttunen
Kirkko ja kaupungissa.

Neljä vuotta sitten käydyissä kirkolliskokousvaaleissa luottamushenkilöiden äänestysprosentti Helsingin hiippakunnassa oli 81 ja Espoon hiippakunnassa 84 prosenttia.

Lue Kirkko ja kaupungin juttu

Kirkolliskokousvaalit toimitetaan 13.2.2012. Vaalilistat tulee jättää 15.12. Kirkolliskokousvaaleissa papit äänestävät pappisehdokkaita ja seurakuntien luottamushenkilöt maallikkoehdokkaita.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkkoneuvosto kielsi nuorilta airsoftin pelaamisen
Seuraava artikkeliVäitöstutkimus adventistinuorista palkittiin

Ei näytettäviä viestejä