Miikka Ruokanen todennäköisesti ehdolle Kuopion piispaksi

Arkkipiispanvaalissa niukasti hävinnyt professori Miikka Ruokanen osallistuu todennäköisesti Kuopion hiippakunnan piispanvaaliin.

– Muutaman lähiviikon aikana tekemäni kartoituksen perusteella näyttää, että kannatusta on, kertoo puuhamiehenä ollut Kuopion seurakuntayhtymän oppilaitospastori Raimo Hakkarainen.

Ruokanen on aiemmin ilmoittanut olevansa käytettävissä jos kannatusta hiippakunnassa riittää.

Hakkarainen katsoo, että Ruokasesta tulisi hyvä piispa, sillä Ruokanen on teologisesti oppinut ja laaja-alaisesti sivistynyt, tuntee seurakuntaelämää ja omaa globaalin näköalan opetettuaan Kiinassa pitkään.

– Arvostan häntä hengellisenä johtajana jolla on vahva spirituaaliteetti. Hän on myös mediauskottava keskustelija, Hakkarainen listaa.

Tarkoittaako tämä, ettei Ruokanen ole osallistumassa Espoon piispanvaaliin?

– Minun korviini ei ainakaan ole kantautunut tietoa, että hän oltaisiin pyytämässä ehdolle Espooseen, toteaa Hakkarainen.

Lisätietoa:

Kymmenen äänivaltaisen henkilön muodostamalla valitsijayhdistyksellä on oikeus asettaa ehdokas piispanvaaliin sen jälkeen kun ehdokkaalta on saatu asiaan kirjallinen suostumus. Kuopion tuomiokapituli määrä kokouksessaan 8.9. ehdokasasettelun päivämäärät.

Miikka Ruokanen on Helsingin yliopiston dogmatiikan professori ja vieraileva professori Kiinassa. Hän on aiemmin ollut ehdolla myös arkkipiispaksi, mutta hän hävisi niukasti Kari Mäkiselle. Ruokanen on ehtinyt tavoitella myös Mikkelin piispuutta.

Kuopion hiippakunnan piispan virka tulee avoimeksi 1.5.2012 alkaen, jolloin nykyinen piispa Wille Riekkinen jää eläkkeelle. Riekkinen on toiminut Kuopion piispana vuodesta 1996. Uusi piispa aloittaa virassaan 1.5.2012, ja hänet vihitään virkaansa 6.5.2012 Kuopion tuomiokirkossa.

Vaalissa voivat äänestää Kuopion hiippakunnan papit, lehtorit ja maallikkovalitsijat. Äänivaltaisia on yhteensä 666.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTasa-arvovaltuutettu: Nokia Missio toiminut Koiviston tapauksessa oikein
Seuraava artikkeliKirkko sivuutettiin nuorisoasiain neuvottelukunnasta

Ei näytettäviä viestejä