Kotimaa-yhtiöt irtisanoo seitsemän

Kotimaa-yhtiöiden yt-neuvottelut on saatettu päätökseen. Irtisanottujen määrä on seitsemän. Kotimaa-yhtiöissä tähdätään 1,5 miljoonan euron kululeikkauksiin.

Yt-neuvottelut käynnistyivät kun Kirkko ja kaupungin kustantaminen siirtyi kilpailutuksen jälkeen Suomen Lehtiyhtymälle. Kirkko ja kaupungin osuus Kotimaa-yhtiöiden liikevaihdosta oli noin 20 prosenttia. Myös maan hallituksen päätös nostaa tilattavien lehtien arvonlisäveroa sekä huononevat taloudelliset näkymät vaikuttivat yt-neuvotteluihin.

Suurin henkilöstövähennys kohdistuu ilmoitusmyyntiin, josta irtisanottiin kolme. Samalla Jyväskylän ilmoitusmyyntipiste lakkautettiin. Kirjapasta irtisanottiin kaksi henkeä, tarvikemyynnistä ja hallinnosta kummastakin yksi.

– Jouduimme hankalaan tilanteeseen, josta pelkällä säästämisellä ei ollut ulospääsyä. Nyt teemme sekä leikkauksia että muutamme rakenteita, jotta voisimme tehdä sitä mitä asiakkaamme eli seurakunnat meiltä odottavat, sanoo Kotimaa-yhtiöiden toimitusjohtaja Jaakko Tapaninen.

– Olemme edelleen ytimeltämme printtimediatalo ja edessämme on koko alan rakennemuutos. Joudumme tekemään nopeammassa tahdissa asioita kuin muuten. Mahdollisuutta rauhalliseen muutokseen ei nyt ollut tarjolla.

Kotimaa24 on osa Kotimaa-yhtiöitä.

Lue myös Kustannus-Oy Kotimaassa alkavat yt-neuvottelut

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVäitöstutkimus adventistinuorista palkittiin
Seuraava artikkeliPiispainkokous pohtii metodistipappien oikeuksia luterilaisessa kirkossa

Ei näytettäviä viestejä