Ministeri Räsänen: Lapsiin kohdistuvat rikokset yleistyvät netissä

Rsanen_Paivi205Päivi Räsänen (kd) on huolissaan lapsiin internetissä kohdistuvasta seksuaalissävytteisestä lähestymisestä. Räsäsen mukaan lapsiin kohdistuvat rikokset ovat netissä lisääntymässä. Rikoksista yleisin on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tai sen törkeä tekomuoto.

– Myös muita tekomuotoja ilmenee, esimerkiksi seksuaalipalvelujen ostamista lapselta. Palkkiona voi rahan sijasta tällöin olla jokin hyödyke. Yleisenä havaintona on, että netin kautta lapsiin kohdistuvat rikokset ovat lisääntymässä ja että ne vaikuttaisivat olevan tyypillistä piilorikollisuutta. Helsingin nettipoliisin mukaan selkeästi suurin ongelma on se, etteivät rikokset tule poliisin tietoon, Räsänen sanoo.

Vuonna 2014 voimaantuleva poliisilaki sallii poliisille peitetoiminnan internetissä. Lakimuutoksen myötä poliisi saa valtuudet kohdistaa peitetoimintaa henkilöön, jonka voidaan perustellusti olettaa syyllistyvän sellaiseen rikokseen, josta säädetty ankarin rangaistus on vähintään kaksi vuotta vankeutta. Myös lapsipornon hallussapito mahdollistaa poliisin peitetoiminnan internetissä.

– Poliisi toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa estääkseen lasten seksuaalista hyväksikäyttöä sitä kautta ja madaltaakseen lasten ja nuorten ilmoituskynnystä poliisille. Myös lasten ja vanhempien valistaminen on merkittävässä roolissa näiden rikosten ehkäisyssä, Räsänen sanoo Kotimaa24:lle.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMinisteri Risikko: Kirkon panosta tarvitaan perhetyössä
Seuraava artikkeliPekka-Yrjänä Hiltunen: Kristityt suhtautuvat joogaan kolmella tavalla

Ei näytettäviä viestejä