Timo Junkkaala vetoaa Helsingin seurakuntiin lähetysmäärärahoista

JunkkaalTimo205Timo Junkkaala uskoo, että lähetysmäärärahojen epääminen kirkon virallisilta lähetysjärjestöiltä lisäisi kirkosta eroamista.

Junkkaala vetoaa Raamattuopiston nettisivuilla Helsingin seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon, että se ei lakkauttaisi tukeaan Kansanlähetykseltä ja Lähetysyhdistys Kylväjältä. Esityksen mukaan avustus lopetettaisiin näiltä järjestöiltä asteittain vuoteen 2014 mennessä.

Lisäksi Junkkaala toivoo tuen palauttamista Suomen Luterilaiselle Evankeliumiyhdistykselle, jolta tuki on katkaistu Helsingissä aiemmin.

”Ne seurakunnat, jotka päätöksillään torjuvat lähetys- ja herätysliikkeiden toiminnan, tulevat lisäämään niiden ihmisten eroamista kirkosta, joille kirkko ja sen usko on tärkeä”, Junkkaala argumentoi.

Lähetysmäärärahojen jakamista on harkittu Helsingin seurakunnissa uudestaan sen perusteella, miten järjestöt suhtautuvat naispappeuteen ja seksuaalivähemmistöihin.

Esityksen mukaan tukensa olisivat säilyttämässä Suomen Lähetysseura, Suomen Pipliaseura ja Sanansaattajat, koska ne ovat sitoutuneet riittävästi kirkon yhteisiin päätöksiin. Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto kokoontuu päättämään lähetysmäärärahoista tänään torstaina.

Lue myös Vantaan seurakunnat luopuu viiden lähetysjärjestön avustuksista

Sanansaattajille sittenkin rahaa Helsingistä

Kolme lähetysjärjestöä menettämässä tukensa Helsingissä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispat pohtimaan kirkon ykseyttä ja moniäänisyyttä
Seuraava artikkeliYlimääräinen vaalisija poistuu kirkkoherranvaalista

Ei näytettäviä viestejä