Seurakuntakeskus kävi kaupaksi Hollolassa

Hollolan seurakunta myi seurakuntakeskuksensa. Seurakunta ilmoitti elokuussa, että Salpakankaan vanhan seurakuntakeskuksen ja sen viereisen, nuoriso- ja lapsityötiloina toimineen niin kutsutun pesulatalon tonteista muodostettu kokonaisuus myydään eniten tarjoavalle. Ostotarjouksia saapui määräaikaan mennessä viisi ja niiden hintahaarukka oli 720 000-1 230 000 euroa.

Korkeimman tarjouksen teki NCC Rakennus Oy, joka ostaa maa-alueen rakennuksineen 1 230 000 eurolla. Kauppakirja allekirjoitettiin 18.10.2011 Sovituksenkirkossa ja kauppahinnasta 75 prosenttia eli 922 500 euroa saa seurakunta ja loppuosuus eli 307 500 euroa kuuluu Salpakankaan Pesulatalo Oy:lle.

Alueella olevien rakennusten ja rakennelmien purkaminen kuuluu ostajalle. Alueelle tulee aiemmin hyväksytyn asemakaavamuutoksen ja maankäyttösopimuksen myötä kolme viisikerroksista kerrostaloa. Seurakuntakeskus puretaan.

Kauppa vaatii vielä osapuolten hallintoelinten hyväksymisen sekä seurakunnan kiinteistökauppoja valvovan kirkkohallituksen lopullisen vahvistamisen. Päätös kaupasta tulee lainvoimaiseksi arviolta tammi-helmikuussa vuonna 2012.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVastuuviikko korostaa uskonnonvapautta
Seuraava artikkeliUlkomaanapu: Avustusjärjestöjen mahdollisuudet paranevat Libyassa

Ei näytettäviä viestejä