Kirkkopalvelut ja Seurakuntaopisto yhteistyöhön

Kirkkopalvelut ja Seurakuntaopisto ovat käynnistäneet selvitystyön, jonka tarkoitus löytää yhteistyömalleja ja säilyttää kirkollisen koulutuksen asema. Taustalla on opetus- ja kulttuuriministeriön näkemys, jonka mukaan koulutusta tulee järjestää suuremmissa yksiköissä.

Selvityksessä etsitään erilaisia toiminnallisia, hallinnollisia ja taloudellisia vaihtoehtoja. Kyseessä ei ole henkilöstön vähennystarve, ei säästöohjelma. Ensisijainen tavoite on koulutuksen aseman ja sisällön vahvistaminen, sanotaan asiasta lähetyssä tiedotteessa.

Seurakuntaopisto muodostuu Järvenpään Diakoniaopistosta ja Luther-opistosta. Opiskelijoita opistossa on noin 1300. Kirkkopalvelujen koulutuskeskus Agricolalla on toimipisteet Helsingissä ja Pieksämäellä, joissa opiskelijoita on noin 590. Seurakuntaopistossa työskentelee 130 henkilöä ja Kirkkopalveluissa 230. Seurakuntaopisto on kouluttajana isompi, Kirkkopalvelut taas organisaationa.

Kummankin organisaation hallitukset ovat valinneet ohjausryhmän, johon kuuluvat Hannu Harrin ja Ilkka Mattilan lisäksi Seurakuntaopiston puolelta piispa Seppo Häkkinen, johtaja Lasse Halme ja asiantuntijana talousjohtaja Anne Moilanen sekä Kirkkopalvelujen puolelta piispa Eero Huovinen ja talousjohtaja Matti Koli. Selvityksen on määrä valmistua marraskuussa.

Molemmilla toimijoilla on runsaasti omia omistuksia, suurimpana Kirkkopalvelut ry:n omistama Kustannus-Osakeyhtiö Kotimaa. Järjestelyllä ei ole vaikutusta tytäryhtiöihin. Myöskään oppilaitosten sijaintipaikkoihin ei kohdistu lopettamispaineita.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliIranilaispastori yhä suuremmassa vaarassa
Seuraava artikkeliKirkon eläkevastuut vaativat sijoituksilta neljän prosentin vuosituoton

Ei näytettäviä viestejä