Onko hänellä kirkon pisin työmatka?

Inarissa asuva lääninrovasti Jouko Lepistö hoitaa tuomiokapitulin päätöksellä myös Muonion kirkkoherran tehtäviä. Lepistölle kertyy työmatkaa Inarista Muonioon edestakaisin liki 500 kilometriä.

Etelä-Suomeen siirrettynä Lepistön työmatka vertautuisi esimerkiksi siihen, että helsinkiläinen kirkonmies hoitelisi hallinnollisia tehtäviä mikkeliläisessä seurakunnassa.

Onneksi ajoa Muonioon ei ole kuin kerran viikossa. Tosin työ Inarin seurakunnassa ei tuo Lepistön autossa istumiseen helpotusta.

– Inarin seurakunta on kooltaan 17 000 neliökilometriä ja esimerkiksi Ivalosta Näätämöön tulee matkaa yli 200 kilometriä. Ajan autolla noin 50 000 kilometriä vuodessa. Vähintään puolet matkasta on työajoa, Lepistö summaa.

Työmatka on niin pitkä, että lääninrovasti sanoo miettivänsä toimitukset moneen kertaan matkan aikana. Lepistö myös puhuu liki kaikki työpuhelunsa autosta.

Tuomiokapituli päätti, että Muonion seurakunnan kirkkoherran virkaa ei toistaiseksi julisteta haettavaksi. Lääninrovasti Jouko Lepistö määrättiin hoitamaan Muonion seurakunnan kirkkoherran viran hallinnolliset tehtävät ja vastuu 1.9.–31.12.2010.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNuoret ikävöivät aikuisten seuraa
Seuraava artikkeliSeurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy

Ei näytettäviä viestejä