Kolehtipäätös jakaa mielipiteitä Helsingin Kalliossa

Helsingissä ilmestyvä Kirkko ja kaupunki uutisoi kirkkohallituksen kolehtipäätöksen herättämistä reaktioista. Ensi vuoden niin sanottujen pakollisten kolehdinsaajien joukossa on kristillisiä järjestöjä, jotka viime keväänä nostattivat vastalauseita kirkkokansan ja helsinkiläisten luottamushenkilöiden joukossa. Kolehtikeskustelu kärjistyi näkyvimmin nimenomaan Helsingin Kallion seurakunnassa.

– Ensi vuodelle kirkkohallitus on määrännyt yhden kolehdin Suomen evankelisluterilaiselle Kansanlähetykselle ja yhden Suomen luterilaiselle evankeliumiyhdistykselle (Sley). Kolehtitilanne ei siis ole juurikaan muuttunut, koska seurakuntalaisten mielipiteet jakautuvat näiden järjestöjen osalta, kommentoi Kallion seurakunnan kirkkoherra Heikki Ahonen Kirkko ja kaupungille.

Kallion seurakunnassa seurakuntaneuvosto ja kirkkoherra olivat viime kevään aikana eri mieltä siitä, onko seurakunnan kerättävä kirkkohallituksen pakolliseksi määräämä kolehti Suomen Raamattuopistolle, joka oli kohutun Älä alistu! -kampanjan taustavoimissa. Neuvosto päätti, ettei kolehtia kerätä, mutta kirkkoherra katsoi, ettei näin voitu pykälien mukaan toimia.

Ensi vuonna Raamattuopisto on kirkkokolehtilistalla ainoastaan vapaavalintaisena kohteena.

Kallion seurakuntaneuvoston jäsenen Eekku Aromaan mukaan kirkkohallituksen kokonaispäätös kolehtien määräytymisestä on oikeansuuntainen. Hänen mielestään se kuitenkin sisältää perusongelman, jonka mukaan kolehteja on määrätty järjestöille, jotka suhtautuvat kielteisesti naispappeuteen. Positiivista hänestä on se, että näiden järjestöjen kolehtikohteet on valittu niin, että ne on suunnattu ulkomaisiin hankkeisiin. Aromaa toivoo Helsingin seurakuntalehden haastattelussa, että järjestöt eivät esitä kirkon linjasta poikkeavaa näkemystään kohdemaassa.

Lue koko juttu: Ensi vuoden kolehtijako ei saa kiitosta Kalliosta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispa Salmi: Kirkon ääni käheytynyt
Seuraava artikkeliJokaviikkoinen messu

Ei näytettäviä viestejä