Diakoniabarometri: Vanhustyö ja kotikäynnit nousussa

Työalan muutoksia ja tulevaisuuden painopisteitä listaavan Diakoniabarometri 2011:n mukaan seurakunnissa pitäisi lisätä työtä vanhusten parissa. Lisäämistarpeita nähtiin myös kotikäyntityössä, diakonisessa perhetyössä ja vapaaehtoistoiminnan kehittämisessä.

Diakoniabarometrin tutkijaryhmään kuuluvan Titi Gävert mukaan barometri paljastaa myös sen, että kotikäyntityö on elossa ja voi hyvin, vaikka toista luultiin.

– Käytännössä diakonityöntekijät eivät itse juuri tee kotikäyntejä, joten se ei näy tilastoissa. Kotikäynnit ovat paljolti vapaaehtoisten vastuulla. Diakonityöntekijä luo mahdollisuuksia kotikäyntityöhön ja edistää sitä.

Diakoniabarometrin kyselyyn vastanneista 79 prosenttia sanoo kohdanneensa töissään jonkinasteista väkivallan uhkaa asiakkaiden taholta.  Suurin osa eli 59 prosenttia sanoi kokevansa väkivallan uhkaa harvoin. Jatkuvasti tai usein uhkaa koki 1,5 prosenttia vastaajista.

Diakoniabarometri tehdään joka toinen vuosi. Tällä kertaa vastaajia oli 444, mikä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Seurakunnissa työskentelee noin 1500 diakoniatyöntekijää.

Diakoniabarometri julkistettiin Oulussa diakoniatyöntekijöiden neuvottelupäivillä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSuomessa tiedetään kastisorrosta muita maita paremmin
Seuraava artikkeliJari Jolkkoselle kerätään valitsijayhdistystä Kuopion piispanvaaliin

Ei näytettäviä viestejä