Messua kehitetään: Isoset pääsevät ruoriin Vantaalla

kotkan_urut_200

Vantaan Hakunilan seurakunnan Pyhän Annan lastenkirkossa käynnistyy toiminnallinen perhemessu eli Vekarakirkko 9. lokakuuta 2011. Vekarakirkossa seurakuntalaiset voivat soittaa kirkonkelloja tai rytmisoittimia, lukea Raamattua tai kantaa kolehdin. Laulun ja ehtoollisen lisäksi messussa liikutaan ja rakennetaan yhdessä. Lapsia voidaan myös haastatella messun kuluessa.

Toinen tämän syksyn Hakunilan seurakunnan jumalanpalvelusten vastuukantajaryhmä ovat isoset. He saavat suunnitella ja toteuttaa viikoittain toistuvan viikkomessun, joka on myös osa isoskoulutusta. Musiikkina käytetään hengellisiä lauluja ja virsiä nuorten bändin säestyksellä.

Jatkossa Hakunilan seurakunta viettää virtuaalijumalanpalveluksia myös netissä, lastenkirkko.fi-palvelussa.

Hakunilan seurakunta on mukana valtakunnallisessa jumalanpalveluselämän kehittämishankkeessa. Kirkkohallituksen käynnistämän hankkeen tavoitteena on kehittää seurakuntien jumalanpalveluselämää monipuolisemmaksi ja luoda edellytyksiä osallistujamäärien kasvulle. Hanke toteutetaan vuosina 2011–2013 ja siinä on mukana 42 seurakuntaa kaikista Suomen hiippakunnista eri puolilta maata.

(Uutisen kuva ei ole Vantaalta)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMaija-Liisa Halme valittiin Vuoden diakoniatyöntekijäksi
Seuraava artikkeliPauliina Kainulainen antoi suostumuksensa piispanvaaliin

Ei näytettäviä viestejä