Sisäministeri Räsänen: Uskonnonopetus ei saa kärsiä uudistuksessa

Rsanen_Paivi205Päivä Räsänen vetosi koulujen uskonnonopetuksen puolesta puheessaan KD:n syystapahtumassa Kuopiossa.

Räsänen totesi, että hallitusohjelman mukaan vuonna 2016 toteutuva perusopetuksen tuntijakouudistus valmistellaan tällä hallituskaudella vahvistamaan taito- ja taideaineiden opetusta, liikuntaa, yhteiskuntakasvatusta, arvokasvatusta ja ympäristökasvatuksen asemaa.

– Uudistusta ei saa tehdä oman uskonnonopetuksen aseman tai laajuuden kustannuksella, kuten viime kaudella kariutuneessa hankkeessa aiottiin. Arvokasvatuksen vahvistaminen edellyttää, että katsomusaineiden asema säilytetään nykyisellään.

Räsänen sanoi, että maahanmuuttajien uskonnonvapautta pitää kunnioittaa, mutta sillä perusteella ei pidä romuttaa kristittyjen lasten oikeutta saada oman uskonnon opetusta.

– Kaikille yhteistä uskontotietoa voisi verrata kieltenopetukseen, jossa opetettaisiin sekaisin kaikkia kieliä. Oman äidinkielen oppiminen luo pohjan muiden kielten opiskeluun. Myös uskonnollinen lukutaito, jota tarvitaan enenevästi kulttuurien kohdatessa, syntyy parhaiten oman uskonnon opetuksen kautta.

– Oman uskonperinnön tunteminen ja sisäistäminen antaa valmiuksia ymmärtää muita uskontoja. On väärin kuvitella, että olisi olemassa arvoista vapaata etiikkaa. Etiikka on oikean ja väärän ymmärtämistä määriteltyjen arvolähtökohtien pohjalta. Kristillinen usko ja siitä nouseva kulttuuriperintö ovat suomalaisen yhteiskunnan aarre, jota ei pidä ryhtyä hävittämään kouluopetuksesta, Räsänen sanoi.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKustannus-Oy Kotimaassa alkavat yt-neuvottelut
Seuraava artikkeliNaisteologijärjestön puheenjohtaja: Naisen pappeus voi muodostua pelastuskysymykseksi

Ei näytettäviä viestejä