Petri Laaksonen: ”Laajasalon kolehtitestipuheissa virheellistä tietoa”

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Petri Laaksonen on hämmästynyt Agricola-liikkeen toiminnanjohtaja Teemu Laajasalon kolehtitestistä. Laajasalo paljasti Kotimaa24:lle maanantaina testanneensa seurakuntaneuvoston reaktiota ehdotuksellaan kolehtikohteiksi. Laaksonen sanoo Laajasalon antavan virheellistä tai ainakin harhaanjohtavaa tietoa kolehtikohteista. Laajasalon syytöksiä neuvoston sivistymättömyydestä ja tyhmyydestä hän pitää sopimattomina ja huonosti Agricola-liikkeen toiminnanjohtajan suuhun sopivina.

Varapuheenjohtaja Laaksonen ei katso hyvällä Laajasalon selvitystä SETA ry:n piirissä toimivan Malkus-piirin kolehdeista. Laajasalo väitti, että vain Malkus kelpasi neuvostolle, kun taas kolehdit konservatiivisten Suomen Raamattuopiston, Kansanlähetyksen, Kylväjän ja Sley:n tarkoituksiin hylättiin. Laaksosen mukaan tämän on väärää tietoa.

– Kaikille Laajasalon mainitsemille järjestöille, paitsi Sley:lle on kerätty kolehteja Tuomiokirkkoseurakunnassa. Sley on rajattu virkakysymykseen liittyvien erimielisyyksien vuoksi Helsingin seurakuntayhtymän yhteisellä päätöksellä kolehtien ulkopuolelle,Laaksonen perustelee.

Laaksosen mukaan vasta viime keväänä toteutettu Älä alistu-kampanja synnytti päätöksen olla keräämättä toistaiseksi kolehteja sitä rahoittaneille järjestöille.

Laajasalo kertoi SETA:n kolehdin kerättiin Agricolan kirkon ”vanhan virkakannan mukaisessa perinnemessussa”. Petri Laaksonen painottaa, että seurakunnassa ei järjestetä kuin yhden virkakannan, eli kirkon virallisen virkakannan mukaisia messuja.

– Perinnemessu, josta Laajasalo puhuu on vanhalla messukaavalla toteutettu jumalanpalvelus. On sovittu ja edellytetty, että sitä toimittavat tasa-arvoisesti kaikki papit.

Laaksonen ei ole ylipäätään mielissään kuullessaan, että kolehtikohteiden ehdottamiseen liittyy niitä esitäneen pastorin toimesta jonkinlainen testi.

– Se kuulostaa uhrilahjan halventamiselta.

Laajasalon luonnehdintoja ”suunnattomasta seksuaalieettisestä sivistymättömästä ja tyhmyydestä” , ”tekohurskaasta jumalattomuudesta” ja ”synniksi sanottavasta fanaattisuudesta” Laaksonen pitää täysin sopimattomina.

– Pidän itse reippaista fraaseista, mutta tämänkaltaiset lausunnot eivät varmastikaan rakenna kirkkoa tai luottamusta eri tahojen kesken, toteaa Laaksonen ja viittaa yhteistyökumppanuuteen Agricola-yhteisön, tuomiokirkkoseurakunnan, Helsinki mission ja Tuomas-yhteisön kesken.

Asia on ajankohtainen, koska Agricola-liikkeen yhteistyökumppaneiden välinen yhteistyösopimus on tarkoitus uudistaa huomenna torstaina Agricola-liikkeen ohjausryhmän kokouksessa.

Lue myös:

Agricola-kirkon Malkus-kolehti oli suvaitsevaisuustesti

Helsingissä kerätty kolehteja SETA ry:lle

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliYhä useamman seurakunnan menot ylittivät tulot
Seuraava artikkeliKirkko yhtenäistää graafista ilmettään

Ei näytettäviä viestejä