L-U: Kirkkoherraehdokkaat pidättäytyvät ”itsekehusta”

Lohjan_seurakunta

Lohjan seurakunnan viisi kirkkoherraehdokasta on tehnyt sopimuksen, jonka mukaan he pidättäytyvät hartauskirjoittelusta ja omalla nimellä tapahtuvasta lehtikirjoittelusta. Asiasta kertoo Länsi-Uusimaa.

Yksi ehdokkaista, Päivi Linnoinen kertoo lehdelle sopimuksen olevan kompromissi kirkollisen vaaliperinteen ja nykyajan välillä.

Alun perin sopimus tuli julkisuuteen lehden päätoimittajan Jaakko Puomilan
Outo sopimus -kolumnin kautta.

Linnoisen mukaan tarkoituksena ei ole rajoittaa, vaan turvata ehdokkaiden tasapuolinen kohtelu.

–  Sopimus perustuu kirkkohallituksen yleisohjeeseen, jossa korostetaan sitä, että ehdokkaat eivät itse kehu itseään, Linnoinen sanoo lehdelle.

Kirkkohallitus ohjeisti kirkkoherranvaalien tiedottamisesta yleiskirjeessä 10/2007. Länsi-Uusimaa huomauttaa, että yleiskirjeestä voi tehdä myös toisenlaisen tulkinnan, koska siellä sanotaan, että ”ehdokkaiden on oltava näkyvästi esillä eri tiedotusvälineissä”.

Yksi viidestä ehdokkaasta, Hannu K. Saloranta toteaa, että kyse on suullisesta sopimuksesta, joka ei sido ketään. Toisaalta hän sanoo kunnioittavansa lohjalaisia ehdokkaita Jaakko Laasiota ja Raimo Kuismasta, jotka ovat pidättäytyneet kirjoittelusta.

Kuudes ehdokkaista, Karjalohjan seurakunnan kirkkoherra Heikki Linnavirta sen sijaan sanoutuu irti sopimuksesta. Hän perustelee tätä sanan- ja mielipiteenvapaudella.

Lohjan seurakunnan kirkkoherranvaali käydään 2.10.–3.10.2011. Ehdolla vaalisijoilla ovat Juhani Korte, Hannu K. Saloranta ja Päivi Linnoinen ja ylimääräisillä vaalisijoilla Heikki Linnavirta, Jaakko Laasio ja Raimo Kuismanen.

Länsi-Uusimaan uutinen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKohua herättänyt yhteistyö yliopiston ja Raamattuopiston välillä toteutuu
Seuraava artikkeliGradu selvitti sinkkutoiminnan merkitystä yksineläville

Ei näytettäviä viestejä