Lähteekö kirkko uusimaan verkko-osoitteitaan?

Lut

Tällä hetkellä käytössä on ICANNin mukaan vain 22 yleispäätettä ja kaiken kaikkiaankin alle 300 eri vaihtoehtoa. Uudistus saattaa muuttaa monien yhteisöjen verkkotoimintaa, sillä vastaisuudessa verkko-osoitteilla voi viestiä monipuolisemmin.

Kirkon verkkoviestintäpäällikkö Sami Kallioinen, kertoo olevansa tietoinen päätöksestä, muttei silti lupaa mullistuksia kirkon hallinnoimiin verkko-osoitteisiin.

– Kävimme tästä keskustelun periaatteessa jo muutama vuosi sitten com-päätteiden yhteydessä, joten tyydymme seuraamaan tilannetta. Nykyiset .fi-päätteiset osoitteet ovat kirkon näkökulmasta hyviä, sillä ne tunnetaan turvallisen kotimaisina ja niitä myös hallinnoidaan selkeästi.

Kirkko ja seurakunnat ovat aikojen kuluessa rekisteröineet käyttöönsä keskeisiä verkko-osoitteita, kuten esimerkiksi joulu.fi. Uudistuksen myötä on mahdollista, että joku kirkon kannalta kiusallinen taho rekisteröisi esimerkiksi .evl-päätteen domainikseen. Kallioinen on perillä päätöksen uhkakuvista ja mahdollisuuksista.

– Varsinkin tämän uudistuksen jälkeen mahdollisia kirjainyhdistelmiä on niin paljon, että niitä on vaikea valvoa, siltä varalta, että joku haluaisi tehdä jotain ikävää. Toisaalta en poissulje, etteikö kirkko esimerkiksi jonkin kampanjan yhteydessä voisi käyttää jotain sopivaa uutta domainia, Kallioinen pohtii.

Uusia domain-pyyntöjä aletaan vastaanottaa tammikuussa 2012.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPerhekuntoutusklinikka tarjoaa vuoden ajaksi tukea kriisiperheille
Seuraava artikkeliPerusturvauudistus ei saa diakoniatyötä huokaisemaan helpotuksesta

Ei näytettäviä viestejä