Lapuan lastenkirkossa jo 1500 kävijää

Lapualastenkirkko

Syksyllä 2010 valmistuneessa kirkossa pidettiin joulun alla avointen ovien päivä, mutta varsinainen toiminta on kesäkäyttöisessä kirkossa aloitettu vasta tänä keväänä. Kirkko siunattiin käyttöön äitienpäivänä, mistä alkoi kävijöiden vyöry.

Kirkon pikku penkkeihin mahtuu kerrallaan vain 30 henkeä.Lastenkirkon tärkein tehtävä on toimia lasten pyhäkoulujen ja hartaushetkien pitopaikkana, ja kävijöistä noin kolme neljäsosaa onkin ollut lapsia. Kirkossa vietetään seurakunnan päiväkerhojen ja perhekerhojen hartaushetkiä sekä kesäpyhäkoulua joka sunnuntai heinäkuun loppuun saakka.

Lähiseurakunnista ja kauempaakin on käynyt lukuisia retkiryhmiä, ja monille on pidetty kirkon esittelyn lisäksi pyynnöstä pieniä veisuu- ja hartaushetkiä. Joistakin seurakunnista on tultu varta vasten hakemaan ideoita omien lastenkirkkohankkeiden käynnistämiseen. Lapualla idea virisi Kotimaa-lehden uutisesta, jossa kerrottiin Haapajärven seurakunnan leikkimökkikirkosta

(Lastenkirkossa pidetään juhannusviikonloppua lukuun ottamatta pyhäkoulua kesä- ja heinäkuussa joka sunnuntai kello 10. Lapset saavat perinteisen pyhäkoulutaulun, johon kerätään osallistumismerkkeinä lammastarroja. Kuva: Heli Karhumäki)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVammaisjärjestöt toivovat syrjivän aborttilain muutosta
Seuraava artikkeliJo yli 80 000 luvannut viettää kännittömän juhannuksen

Ei näytettäviä viestejä