Jo sadat kiinnostuneet Vie vanhus ulos -kampanjasta

Vie_vanhus_ulos

Haastekampanjan on käynnistänyt Ikäinstituutti ja sen taustalla oleva Kuntokallio-Säätiö. Kampanja on osa säätiön 40-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kampanjaan osallistutaan verkkosivuilla. Ulkoilukerrat iäkkäiden kanssa kirjataan kampanjasivulle ja Facebookissa voi haastaa kaverit mukaan.

Kampanja on jo hyvässä vauhdissa. Mukaan on saatu satoja ihmisiä, sekä yksityishenkilöitä, että järjestöjä ja yhdistyksiä. Esimerkiksi Facebookissa kampanjalla on tällä hetkellä yli kolmesataa ”tykkääjää”. Tieto kampanjasta leviää lumipalloefektillä.

– Tämä on otettu tavattoman hyvin vastaan. Palautteen antajat ovat todenneet, että tämä on hieno ja yksinkertainen tapa toteuttaa käytännössä, tähän on helppo tarttua, Elina Vuorjoki-Andersson Ikäinstituutista kertoo.

Vuorjoki-Anderssonin mukaan idea kampanjaan syntyi monen asian yhteisvaikutuksesta.

– Nyt myös erilaisissa valtakunnallisissa linjauksissa puhutaan iäkkäiden ulkoilusta yhtenä painopisteenä. Ikäinstituutilla on ollut pitkään agendalla iäkkäiden ulkoilun tukeminen ja sitä on eri tavoin edistetty. Iäkkäiden ulkoilupäivä, joka järjestetään lokakuussa Vanhusten viikon torstaina lanseerattiin jo vuonna 2007, Vuorjoki-Andersson toteaa.

Kampanjalla halutaan muistuttaa siitä, että ikääntymisen haasteisiin on olemassa yksinkertaisia ratkaisuja, jotka eivät vaadi suuria taloudellisia panostuksia. Sen tarkoitus on osoittaa käytännössä, että kuka tahansa voi viedä erimerkiksi oman iäkkään naapurinsa ulkoilemaan.

– Toimintakyvyltään heikentynyt iäkäs ei uskalla lähteä yksin ulos. Tätä kautta hän voi saada siihen mahdollisuuden mahdollisimman usein.

Sosiaalinen media on yksi ”lisäpalikka” kampanjan isommassa kokonaisuudessa.

– Toivomme, että saisimme nostettua tämän yleiseen tietoisuuteen ja ihmset tavoitettua. Kampanjaan voi haastaa mukaan sekä Facebookin että kampanjasivujen kautta perinteisemmin sähköpostitse, Vuorjoki-Andersson kertoo  ja lisää.

– Ulkoileminen on tavattoman tärkeä asia myös ikääntyneille ihmisille. Sitä ei välttämättä tule edes ajatelleeksi. Pienillä teoilla on suuri merkitys arjessa selviytymisen – ihmisen toimintakyvyn ja liikkumiskyvyn kannalta,.

– Kampanjasivut osoitteessa
www.vievanhusulos.fi
sekä Facebookissa.

– Lisätiedot Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen -ohjelman sivuilta osoitteesta
www.voimaavanhuuteen.fi

– Kampanjaa rahoittaa RAY (Raha-automaattiyhdistys).

– Ikäinstituutti on Kuntokallio-Säätiön ylläpitämä asiantuntijaorganisaatio. Sen päätehtävänä on tuottaa käytännönläheistä tietoa ikääntyvien ihmisten arjesta, toimintakyvystä ja vapaaehtoistoiminnasta. Ikäinstituutti edistää hyvää vanhenemista tutkimus-, kehittämis- ja koulutustoiminnallaan.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRuotsin kirkko perustaa nettitv:n
Seuraava artikkeliHS: Laupeudentyölle lähtöpassit

Ei näytettäviä viestejä