Jumalan äiti kuoli – Facebookkaajat lähettivät hänen isänsä lomalle

Muutama vuosi sitten perustetun God-sivun erottaa Facebookin tuhansista huumorisivuista se, että täällä nettimeemejä lähettelee itse Jumala.

Humoristiset päivitykset liittyvät usein uskontoon ja ajankohtaisiin tapahtumiin, mutta usein Jumala myös puolustaa vähäosaisia ja syrjittyjä tai rohkaisee yleisöään olemaan parempia ihmisiä.

Viikoittain nimetön ylläpitäjä muun muassa vastailee kuolevaisten lähettämiin kysymyksiin ja keksii uusia käskyjä. Ylläpitäjä myös osallistuu näkyvästi päivityksistä kommenteissa käytävään keskusteluun ja vastailee hänelle lähetettyihin viesteihin.

Sivuston ylläpitäjä saa paljon vihaviestejä, joihin hän myös vastaa ja nuhtelee lähettäjää epäkristillisestä käytöksestä.

– Hei kusipää! Lopeta uskontoni pilkkaaminen! Toivon, että kuolet hitaasti ja mätänet helvetissä, kirjoitti Jumalan seinälle eräs Facebook-käyttäjä.

– Tuo ei ole kovin kristillistä, Jumala vastasi.

Useimmissa kommenteissa kuitenkin kiitellään Facebook-Jumalaa arjen piristämisestä ja ihmisten tukemisesta.

Huumorisivuston ylläpitäjäksi Jumala saa myös eteensä vakaviakin tilanteita, sillä käyttäjät saattavat kertoa vaikeista kokemuksistaan ja itsetuhoisista ajatuksistaan. Tällöin Jumala rohkaisee viestin lähettäjää parhaansa mukaan ja kehottaa soittamaan tukipuhelimeen.

– Älä tee sitä! Vaikeudet ovat hetkellisiä, mutta itsemurha on pysyvä. Elämäsi on tärkeä. Soita tähän numeroon, jos haluat puhua jollekulle, joka välittää sinusta, Jumala vastasi eräälle ongelmiin ajautuneelle.

Marraskuussa Facebook-Jumalan tarina sai yllättävän käänteen, kun hän ilmoitti pitävänsä tauon sivuston päivittämisestä äitinsä äkillisen kuoleman takia. Ilmoitus sai tuhannet facebookkaajat kirjoittamaan myötätuntoisia viestejä Jumalalle.

Muutama päivä myöhemmin Jumala kertoi myös äitinsä henkivakuutuksessa ilmenneistä ongelmista ja isänsä, eläkkeellä olevan pastorin, epätoivosta. Jumala perusti joukkorahoitussivulle keräyksen, jonka avulla hän voisi lähettää isänsä lomalle toipumaan tapahtumista.

Tämä innoitti jälleen tuhannet Facebook-Jumalalta apua saaneet auttamaan. Tavoitteena ollut 5000 dollarin summa saavutettiin muutamassa tunnissa ja jutun kirjoitushetkellä kasassa oli yli 35 000 dollaria.

– Olet piristänyt monien ihmisten päivää ja auttanut itsemurhaa suunnittelevia. Toivoisin, että voisin tehdä enemmän hyväksesi, kirjoitti eräs lahjoittaja.

God-sivu Facebookissa

Blogistin kirjoitus sivuston ylläpitäjästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliIL: Saarnaaja esiintyi rikollisjärjestön jäsenenä ja kiristi perheitä
Seuraava artikkeliHautausmaiden paloturvallisuus kansalaisten ymmärryksen varassa

Ei näytettäviä viestejä